Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Pivska piletina Rudolfa van Veena

Mali trikovi velikog chefa

Inspirirani nedavnim dolaskom Rudolfa van Veena kojeg imamo priliku gledati na kulinarskom kanalu 24Kitchen TV kabelske televizije, donosimo vam dva recepta slavnog chefa koje je predstavio na svom kulinarskom showu u hotelu Double Tree by Hilton, točnije u Oxbo Urban Bar & Grillu.

Simpatičan Rudolph odlučio je okupljenima pripremiti jednu neobičnu, ali vrlo ukusnu salatu s jagodama, rajčicama, kozicama i Zvijezdinim ekstra djevičanskim maslinovim uljem s kojim je bio oduševljen. Uz ovu eklektičnu salatu, Rudolph je demonstrirao i kako napraviti piletinu začinjenu pivom, što je sve  zajedno oduševilo prisutne.

Iako je riječ o Rudolphovom prvom dolasku u Hrvatsku, već je imao prilike kušati i neke lokalne specijalitete poput zagorskih štrukli te je iskreno priznao:

‘Jedna od mojih ljubavi su zasigurno kolači te me po tome ljudi najviše prepoznaju, upravo zahvaljujući emisiji Rudolphova pekarnica na 24Kitchen TV-u, no istovremeno veliki sam ljubitelj slanih jela. Uvijek me veseli doći u novu zemlju te istražiti okuse i mirise tradicionalnih jela, stoga moram priznati kako su me zagorski štrukli koje sam probao uistinu oborili s nogu. Najviše od svega veselim se velikom kulinarskom događanju u City Centeru one West u kojem ću probati recepte kandidata koji su se prijavili kako bi me impresionirali.’

Rudolph servira jelo

RECEPT – Salata od kozica i jagoda

Potrebna oprema:
• 1 mali nož
• 1 kuharski nož
• 1 velika zdjela
• 1 daska za rezanje

Sastojci i potrebne količine za 10 osoba:
• 1 crveni luk
• 50 ml octa od maline
• 1 žlica francuskog senfa
• 1 žlica meda
• 200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
• Mlinci za papar i sol
• 500 g velikih ili malih rajčica
• 500 g svježih jagoda
• 500 g očišćenih kozica
• 1 svežanj bosiljka
• dovoljna količina listova zelene salate
• Svježi kruh

Rudolph_jos

Priprema:
1. Dressing
• Prvo pripremiti dressing za salatu
• Sitno nasjeckati luk
• Pomiješati ocat od malina, senf, med, luk, sol i papar
• Dodati Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje te sve pomiješati
• Narezati rajčice na male komade, ukloniti peteljke od jagoda i razrezati ih na polovice
• Narezati kozice po dužini na dva dijela
• Pomiješati rajčice i kozice s dressingom

2. Salata
• Narezati bosiljak
• Oprati listove salate i raspoloviti ih
• Pomiješati bosiljak, listove salate i dressing
• Staviti zdjelu u hladnjak i servirati sa svježom toplom šnitom kruha

RECEPT – Pivska piletina

Potrebna oprema:
• 1 daska za rezanje
• 1 pećnica zagrijana na 180 stupnjeva C0
• 1 vatrostalna posuda
• 2 kuharska noža
• kuhinjski konac

Rudolph_priprema jela

Sastojci:
• 1 pile
• 1 žlica kajenskih začina
• Sol I papar
• 1 limenka piva
• 500 g krumpira
• 200 g gljiva
• 1 zelena paprika
• 4 zrele rajčice
• 1 luk
• Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
• 1 limun

Priprema:
• Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva C0
• Začiniti piletinu s kajenskim začinima
• Otvoriti limenku piva i otpiti trećinu
• Napuniti piletinu s limenkom piva
• Položiti pile na krumpir i povrće
• Peći između 50 do 60 minuta

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.