Inspirirani nedavnim dolaskom Rudolfa van Veena kojeg imamo priliku gledati na kulinarskom kanalu 24Kitchen TV kabelske televizije, donosimo vam dva recepta slavnog chefa koje je predstavio na svom kulinarskom showu u hotelu Double Tree by Hilton, točnije u Oxbo Urban Bar & Grillu.
Simpatičan Rudolph odlučio je okupljenima pripremiti jednu neobičnu, ali vrlo ukusnu salatu s jagodama, rajčicama, kozicama i Zvijezdinim ekstra djevičanskim maslinovim uljem s kojim je bio oduševljen. Uz ovu eklektičnu salatu, Rudolph je demonstrirao i kako napraviti piletinu začinjenu pivom, što je sve zajedno oduševilo prisutne.
Iako je riječ o Rudolphovom prvom dolasku u Hrvatsku, već je imao prilike kušati i neke lokalne specijalitete poput zagorskih štrukli te je iskreno priznao:
‘Jedna od mojih ljubavi su zasigurno kolači te me po tome ljudi najviše prepoznaju, upravo zahvaljujući emisiji Rudolphova pekarnica na 24Kitchen TV-u, no istovremeno veliki sam ljubitelj slanih jela. Uvijek me veseli doći u novu zemlju te istražiti okuse i mirise tradicionalnih jela, stoga moram priznati kako su me zagorski štrukli koje sam probao uistinu oborili s nogu. Najviše od svega veselim se velikom kulinarskom događanju u City Centeru one West u kojem ću probati recepte kandidata koji su se prijavili kako bi me impresionirali.’
RECEPT – Salata od kozica i jagoda
Potrebna oprema:
• 1 mali nož
• 1 kuharski nož
• 1 velika zdjela
• 1 daska za rezanje
Sastojci i potrebne količine za 10 osoba:
• 1 crveni luk
• 50 ml octa od maline
• 1 žlica francuskog senfa
• 1 žlica meda
• 200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
• Mlinci za papar i sol
• 500 g velikih ili malih rajčica
• 500 g svježih jagoda
• 500 g očišćenih kozica
• 1 svežanj bosiljka
• dovoljna količina listova zelene salate
• Svježi kruh
Priprema:
1. Dressing
• Prvo pripremiti dressing za salatu
• Sitno nasjeckati luk
• Pomiješati ocat od malina, senf, med, luk, sol i papar
• Dodati Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje te sve pomiješati
• Narezati rajčice na male komade, ukloniti peteljke od jagoda i razrezati ih na polovice
• Narezati kozice po dužini na dva dijela
• Pomiješati rajčice i kozice s dressingom
2. Salata
• Narezati bosiljak
• Oprati listove salate i raspoloviti ih
• Pomiješati bosiljak, listove salate i dressing
• Staviti zdjelu u hladnjak i servirati sa svježom toplom šnitom kruha
RECEPT – Pivska piletina
Potrebna oprema:
• 1 daska za rezanje
• 1 pećnica zagrijana na 180 stupnjeva C0
• 1 vatrostalna posuda
• 2 kuharska noža
• kuhinjski konac
Sastojci:
• 1 pile
• 1 žlica kajenskih začina
• Sol I papar
• 1 limenka piva
• 500 g krumpira
• 200 g gljiva
• 1 zelena paprika
• 4 zrele rajčice
• 1 luk
• Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
• 1 limun
Priprema:
• Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva C0
• Začiniti piletinu s kajenskim začinima
• Otvoriti limenku piva i otpiti trećinu
• Napuniti piletinu s limenkom piva
• Položiti pile na krumpir i povrće
• Peći između 50 do 60 minuta
You must be logged in to post a comment Login