Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Ples pokreće duh

Ne postoji imperativ u izboru vrste plesa.

Ples, osim što oblikuje vaše tijelo i pomaže da se riješite viška kalorija i da se razgibate, djeluje terapeutski i opuštajuće, otvara emocije, žari erotikom, veseli dušu.

Važno je samo da u njemu uživate. Ako niste dugo zaplesali, a ovih dana nemate s kim, možete zaplesati i sami, te uživati.

No, savjetujemo vam da se raspitate o plesnim tečajevima, gdje ćete bez poteškoća imati plesnog partnera. Društveni plesovi su idealni, jer vam mogu dobro doći poslije. Primjerice, moći ćete briljirati na vjenčanjima, i to ne samo u valcerima, dvokoracima i polkama.

Na plesnim tečajevima ćete zasigurno naći nešto što vam u potpunosti odgovara jer postoji bezbroj plesova – od folklornih i klasičnih preko latinoameričkih do suvremenih.

Salsa, cha-cha-cha, samba, kubanska rumba, fox-trot, paso doble, tango, jive, charleston, bossa-nova, twist, calypso, rock and roll, disco samo su neki od popularnijih plesova. Svaki možete savladati, kao što su pokazali sudionici televizijskog "Plesa sa zvijezdama".

Kratka povijest plesa

Pokret i izražavanje kroz ples prati nas od pamtivijeka, a dokaz za to su i mnogobrojni crteži po spiljama koji pokazuju čovjeka kako pleše.

U svojim počecima, ples je bio isključivo motorička reakcija na različite emocije. Njime se izražavalo veselje, tuga , ljubav i mržnja.

Slijed takvih motoričkih reakcija, uzastopnim su se ponavljanjem pretvorili u ples.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

Razvod nije jedan događaj, u jednom danu. Period razvoda može trajati od nekoliko mjeseci do nekoliko godina.

Horoskop

Znate onu uzrečicu da je netko težak kao crna zemlja, e pa to je slučaj s ovim znakom kada se nađe u ulozi bračnog...

Život u dvoje

Neke žene ne propuštaju priliku da zadrže muškarca.

Duh i tijelo

Tina Drašner već je dobro poznata trenerica među brojnim ženama, no malo tko zna da joj je posao trenerice senzualnog fitnessa bio tek dodatni...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.