Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Naredna godina bit će teška i složena, s obilježjima s kakvima se Hrvatska nije srela od izborene samostalnosti, ocijenio je u četvrtak podpredsjednik Vlade Damir Polančec.<br />

Hrvatska

Polančec: Najave rasta BDP od dva posto – optimistične

Naredna godina bit će teška i složena, s obilježjima s kakvima se Hrvatska nije srela od izborene samostalnosti, ocijenio je u četvrtak podpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Polančec je na forumu o 2009. godini, koji je organizirala udruga mladih menadžera "YES", ocijenio da je najveći problem države vraćanje kredita.  Posebice zbog toga, što iduća godina, uz sve duboke strukturne probleme s kojima je Hrvatska suočena, donosi globalnu krizu u Hrvatsku.

Prognozu rasta bruto društvenog proizvoda za 2009. između 2 i 2,5 posto ocijenio je optimističnom rekavši da bi i to moglo biti teško postići. Prvi korak u postizanju rješenja je po njegovim riječima u uravnoteženom proračunu s nultim deficitom.

Njegovim donošenjem, smatra, država šalje poruku financijerima o ozbiljnosti Hrvatske, a bankama ostavlja kreditni potencijal za financiranje gospodarstva. Predloženo zamrzavanje plaća Polančec smatra realnim kao i odustajanje Vlade od obveze povećanja plaća u javnom sektoru za 6 posto tijekom 2009. godine.
(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

SheRULES

Vidimo blagi porast zapošljavanja žena na višim i odgovornijim funkcija kao i porast internih rotacija koje su stvorile dodatnu priliku za napredovanje.

Dobar posao

Nogometašice Sjedinjenih Američkih Država ponovno su prvakinje svijeta!

Drama Queen

Sljedeće godine bit ću savršena

Financije

Kemijati ili uhvatiti se u koštac s dugom?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.