Ponos Zagreba i Hrvatske

U izreku da su djeca pravi blagoslov svakako vjeruju obitelji Vrdoljak i Zahirović, koji u svojem domu broje više od desetoro djece. Unatoč tome što je dječja graja istinsko veselje i neupitan eliksir mladosti za ponosne roditelje, u ovim je teškim trenucima i veliki izazov.

‘Vi ste istinski ponos Zagreba i Hrvatske’, rekao je danas u gradskoj palači Dverce, gradonačelnik Milan Bandić obiteljima Vrdoljak i Zahirović, koje imaju 11-ero, odnosno 12-ero djece.

‘Vi ste stvarno heroji i od srca vam čestitam i zahvaljujem na tome što ste se u ovo vrijeme odlučili na puno djece i još ste ih odgojili da budu dobri i uzorni učenici’, dodao je gradonačelnik, zaželjevši im sve najbolje u novoj godini.

Ovakve obitelji, kaže Bandić, bile su mu inspiracija kod odluke da od sljedeće godine Grad osigura besplatne udžbenike i za srednjoškolce iz zagrebačkih obitelji s troje i više djece. ‘To je najmanje što možemo učiniti za mnogočlane obitelji, a, ujedno, i doprinos pozitivnoj demografskoj slici Zagreba i Hrvatske’, rekao je zagrebački gradonačelnik.

zagrebacke obitelji milan bandic

Mnogobrojne obitelji ovakvo primanje nisu ni najmanje očekivali. Milan Bandić ponudio ih je sokovima i kolačima, a gospođa Mirsada Zahirović zahvalila se zagrebačkom gradonačelniku što ih je primio, istaknuvši da je ovo ugodno iznenađenje koje ih je jako razveselilo.

(Foto: zagreb.hr)