Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Posljedice ljubavi

Poklanjamo knjigu koja govori o cijeni pravih emocija.

Priča 'Posljedice ljubavi', autora Sulaimana Addonia događa se u Saudijskoj Arabiji 1989. godine. Govori o cijeni ostvarenja prave ljubavi u jednom od najrepresivnijih društava na svijetu.

Naser je dvadesetogodišnji emigrant iz Eritreje koji je kao dječak izbjegao u Saudijsku Arabiju zbog političkih nemira u njegovoj domovini. Živi tipičnim životom siromašnog i usamljenog emigranta koji se s nostalgijom sjeća majke koja je ostala u Eritreji i mašta o egipatskim filmskim zvijezdama, ljubavi i nježnosti. U Jeddi su jedine žene koje viđa na ulici sablasne figure pokrivene od glave do pete crnim abajama, sve do jednoga dana, kada monotoniju njegova života prekida pojava tajanstvenog ženskog lika u ružičastim cipelama koji mu potajice u prolazu pred noge ispušta ljubavnu poruku. Naser je, poput modernog Aladina, prinuđen upotrijebiti domišljatost i hrabrost da bi se nakon brojnih neuspješnih pokušaja, izbjegavši budnim očima religijske policije, našao sa svojom tajanstvenom djevojkom.

Jedda je grad nevjerojatnih kontrasta: raskošni šoping centar pokraj trga na kojem se onima koji prekrše šerijatski zakon odrubljuje glava. Muškarci i žene žrtve su seksualne represije i dvostrukog morala, a kao rezultat homoseksualne veze i silovanja dječaka uobičajena su pojava i iskustvo kroz koje je prošao i Naser.

O autoru:

Sulaiman Addonia rođen je u Eritreji, djetinjstvo je proveo u izbjegličkom kampu u Sudanu, a nakon toga je živio i studirao u Saudijskoj Arabiji. Od 1990. živi u Londonu.

OSVOJI KNJIGU

Naklada Ljevak i She.hr poklanjaju vam 2 primjerka knjige 'Posljedice ljubavi', autora Sulaimana Addonia.

Ako želite osvojiti ovu knjigu, pošaljite nam mail na adresu [email protected] s naslovom POSLJEDICE, s točnim odgovorom na postavljeno pitanje, te navedite svoje ime i prezime, korisničko ime i broj mobitela, i ova knjiga možda postane vaša!

Gdje je rođen autor knjige Sulaiman Addonia?


Vaše prijave primamo do 4. listopada, nakon čega ćemo objaviti i dobitnike!

Vaš She.hr

Drage naše,
dobitnice knjige "Posljedice ljubavi" su: Megi Nemčić i Ivona Štajminger. Čestitamo!
Informaciju o preuzimanju knjige primiti će na mail.
Vaš She.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Taylor Jenkins Reid američka je spisateljica, našim čitateljima najpoznatija po romanima „Sedam muževa Evelyn Hugo“ i „Daisy Jones i Šestorka“. Reid je karijeru započela...

Darivanje

Poetično i jezivo, zadivljujuće i empatično, Naša nestala srca nedvojbeno dostižu književno savršenstvo.

Darivanje

Carley Fortune je kanadska spisateljica čiji je roman Sva nova ljeta bio na vrhu svih važnijih književnih top lista, uključujući #1 New York Timesa.

Darivanje

Knjiga Riječ kao lijek vođene su vježbe pisanja za poticanje kreativnosti i ozdravljenja Rupi Kaur, pjesnikinje, umjetnice, performerice, autorice bestselera broj jedan New York...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.