Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Postpartalna plastična kirurgija

Plastična kirurgija nudi niz operativnih korekcija promjene ženskog tijela nakon poroda.


Već dulje vrijeme plastična kirurgija žena nakon poroda ima posebno mjesto. Tijekom trudnoće se dešava niz promjene ženskog tijela: dobivaju na težini, uslijed hormonskih promjena povećavaju se grudi, moguće su hiperpigmentacije kože, strije, a nakon poroda i završetka dojenja zaostaju masne naslage kože oko struka koji ostaje proširen, a grudi se spuštaju.

Žene ulažu naporu u želji da se vrate u prijašnju kondiciju i tjelesne oblike. Uz sav trud najčešće zaostaju promjene koje nije moguće ukloniti. Plastična kirurgija nudi niz operativnih korekcija: podizanje grudi i preoblikovanje, uklanjanje masnih naslaga po tijelu, smanjivanje trbuha i preoblikovanje prednjeg trbušnog zida, uklanjanje strija i kožnih promjena.

Najčešće su frustracije uzrokovane proširenjem struka i masnim trbušnim naslagama koje nerijetko čine formu visećeg tjestastog trbuha. Prema svjetskim statističkim parametrima zastupljenosti navedenih operativnih korektivnih zahvata trbušne stijenke rodilja su visoke i u porastu.

Individualno zastupljene promjene sežu od potrebe za minimalnim zahvatima na trbuhu -od liposukcije do promjene na parcijalnoj ili cijeloj stijenci sa korekcijom kože i preoblikovanjem pupka. Cilj zahvata je sužavanje struka, uklanjanje suvišnih naslaga masti i viška kože, uz minimalan rez ispod razine bikinija.

Zahvat traje od jedan do tri sata, a izvodi se u punoj anesteziji. Oporavak do pune kondicije traje od 2 do 6 tjedana. U prvo vrijeme je jako važno pridržavanje preporučenih mjera ponašanja da se izbjegne neželjeni efekt i postigne maksimalna učinkovitost.

Rezultati su izvrsni na što ukazuje i nagli porast broja ovih operativnih zahvata koji po učestalosti spadaju među najzastupljenije kod ženske populacije.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Obitelj

Nakon velikog  interesa i uspjeha pet ciklusa besplatnog e-tečaja “Pripreme za porod”, kojeg je pohađalo 5.300 trudnica iz svih dijelova Hrvatske, udruga Roda je...

Savjeti i preporuke

Za većinu žena, rođenje djeteta jedno je od najsretnijih i najuzbudljivijih trenutaka u njihovom životu.

Zdravlje

Liposukcija je bila objašnjenje izostanka s posla tri tjedna. Pa što!?

Ljepota

Liposukcija je dobila ozbiljnu konkurenciju

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.