Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Ljepota

Povrće u službi ljepote

Špinat za sjaj u očima, a crveni kupus za blistavu kožu…

Prije no što kupite cijelu tvornicu kozmetičkih preparata koji nude instant rješenja za ljepotu kože predlažemo vam da svoju pažnju usmjerite na ono što jedete. Ljepota ne mora imati visoku cijenu, jer sve što vam je za nju potrebno možete kupiti na tržnici ili obližnjem supermarketu. Osim toga, imajte na umu da ljepota i zdravlje dolaze ruku pod ruku pa neredne namirnice poboljšavaju generalnu kvalitetu življenja.

Špinat

Opće je poznato da ova lisnata bomba vitamina i minerala u svojim zelenim porama krije veliku količinu željeza, a osim toga, špinat obiluje tvarima koje mogu vaše oči učiniti sjajnijima. Kako upravo one imaju veliku ulogu pri stvaranju prvog dojma, zadnje što želite je njihovo crvenilo. Možete ga kuhati, a ljubitelje sokova oduševit će njegova varijanta u smoothieju.

Crveni kupus

Ako želite blistavu kožu, na stolu biste trebali što češće servirati crveni kupus. Esencijalni minerali unutar njegovog lišća, koje često služi kao dekoracija drugim jelima, očistit će vaše tijelo od toksina, a vi ćete u vrlo kratkom roku uživati u svim njegovim blagodatima.

crveni_kupusKelj

Sljedeća izvrsna biljka koja će očuvati vašu prirodnu ljepotu je kelj. Kelj je odličan izvor magnezija, karotenoida te fitokemikalija koje pomažu u izgradnji vlasi. One stimuliraju proizvodnju elastina i keratina koji kosi daju elastičnost i sjaj. Osim toga, ovo povrće sadrži omega 3 masnu kiselinu, dok vlakna poboljšavaju probavu i sprječavaju nastanak loših bakterija.

Bosiljak

Kraljevski začin odavno se koristi u kozmetičkim preparatima pa ga tako nalazimo u brojnim beauty tretmanima. Ako ga spominjemo u kontekstu konzumiranja putem hrane, bosiljak djeluje protuupalno, a također ima i puno pro-vitamina A te flavonoida.

bosiljakRepa

U društvu ponosnih čuvara ljepote nalazi se i repa koja zahvaljujući svojoj nutritivnoj vrijednosti čuva vlagu te smanjuje boranje kože čineći je baršunastom.

Patlidžan

Iako vam patlidžan možda nije prvi na popisu kada razmišljate o ukusnom povrću, on hidratizira kožu i čini je podatnom. Osim toga patlidžan u sebi krije poseban anti-age spoj nasunin koji je odgovoran i za njegovu specifičnu boju.

patlidzan2Crvena paprika

Konzumirajući ovu biljku gradite snažnu potporu svojem imunološkom sustavu. Crvena paprika, naime, oblikuje vitaminom C koje je od ključne važnosti prilikom izgradnje bijelih krvnih stanica. Uvrštavanje ovog povrća u dnevni menu postajete otporniji na bolesti, a u prilog vam ide i činjenica da crvena paprika sprječava nastanak bora.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Samo dobro nahranjena koža uspijeva se oduprijeti hladnoći i vjetru.

Beauty report

U Kalmaru su dostupne sve linije Kérastase proizvoda kao i tretmani koji uključuju te iste proizvode nakon kojih je kosa prekrasna i dubinski nahranjena.

Zdravstveni karton

Zanimljivo je da vitamina D u organizmu ne može biti viška jer naše tijelo regulira njegovu količinu.

Zanimljivosti

Bez obzira na to što tko govori, jedna stvar potpuno je jasna - baš svatko želi dobiti nešto za Valentinovo. 

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.