Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
napuljska pizza
napuljska pizza

City Life

Prava napuljska pizza u srcu Zagreba

Dašak Italije u Staroj Vlaškoj

U samom srcu Zagreba, u Staroj Vlaškoj, otvorio se lokal u kojem ćete imati priliku okusiti ono što se zove prava napuljska pizza. Pizzeria “Zero Zero”, u kojoj će se sve pizze raditi po originalnoj talijanskoj recepturi od posebnog brašna, otvorila je svoja vrata na adresi Vlaška 35.

Specifičnost pizzerije “Zero Zero” je u tome što se svi sastojci uvoze iz Italije, a pizze su rađene od posebnog brašna, namijenjenog isključivo za izradu tijesta za pizzu. Riječ je o sitno mljevenom brašnu tipa 00, po kojem je lokal i dobio ime “Zero Zero”. To brašno koriste najbolje pizzerije u Italiji, Americi i ostatku svijeta. Ono se proizvodi od 12 vrsta žitarica iz raznih predijela Italije i mora imati posebnu elastičnost kako bi majstori mogli razvući tijesto vrteći ga na dlanu u zraku. Napuljska pizza odsad nam je malo bliža.

Pizzeria “Zero Zero” smještena je u zgradi staroj više od 200 godina, a uređenje čitavog lokala trajalo je preko godinu dana i apsolutno je u znaku Italije, pa tako na zidu, uz boje talijanske zastave, možete vidjeti i sliku prekrasne talianske glumice Sophije Loren, kao i model popularnog talijanskog motocikla Vespa, a pod je obložen traventino kamenom. Specifičnost interijera je i otvorena kuhinja u kojoj gosti mogu pratiti izradu svake naručene pizze, a u oči bode velika krušna peć teška dvije i pol tone, naručena od proizvođača u Genovi. Temperatura u njoj varira između 450 i 500 stupnjeva Celzijevih, što je i idealna temperature za pečenje pizze, a pečena je – za minutu.

napuljska pizzanapuljska pizza _KPC4340

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Rooftop 215 prilagođava se svakom gostu: novo mjesto u gradu daje vam na izbor hoćete li boraviti u njegovom interijeru ili eksterijeru, odnosno na...

Gastronomija

Ono po čemu se Mime's pizzeria ističe jest način pripreme tijesta koje je zapravo kombinacija tradicionalne napolitane i romane.

Gastronomija

Nema ničeg slađeg nego nakon dobrog izlaska s nekolicinom svojih prijatelja otići nešto pojesti.

Video box 1

Postoje brojne izvedenice ovog popularnog jela, kao i vrste pripreme - u pećnici, na roštilju ispod peke, ali jedan od najbržih načina upravo je...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.