Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kućni ljubimci

Prednosti i mane dijeljenja kreveta sa psom

Psi su poznati kao čovjekovi najbolji prijatelji, no trebamo li s njima dijeliti krevet?

Psi su poznati kao čovjekovi najbolji prijatelji, no trebamo li s njima dijeliti krevet? Ovo pitanje i dalje je vrlo kontroverzno i, prema nekim istraživanjima, samo trećina vlasnika pasa dopušta svojim ljubimcima da idu s njima u krevet.

Stručnjaci iz Zaklade za spavanje iz Washingtona, kako piše Index.hr, smatraju da je spavanje sa psom “osobna odluka” i objavili su popis prednosti i mana kako bi pomogli ljudima da odluče što je ispravno za njih.

Prednost:
  • smanjeni stres,
  • jači imunitet,
  • niži krvni tlak i
  • veći osjećaj sigurnosti
Rizici:
  • alergijskih reakcija i infekcija,
  • može narušiti san,
  • prema nekoliko istraživanja, povećava agresiju kod pasa

Vjerojatnije je da će djeca doživjeti ugriz psa koji zahtijeva liječničku pomoć nego odrasli. Jedan od razloga je što djeca nisu toliko dobra u čitanju znakova straha ili agresije ili zato što je vjerojatnije da će se približiti licu psa. To ne znači da djeca ne trebaju spavati sa psom, ali roditelji će to možda ipak htjeti spriječiti, osobito ako je riječ o psima koji su ranije pokazali agresiju”, poručuju iz Zaklade.

Ako odlučite dijeliti svoj krevet sa psom, pobrinite se da je madrac dovoljno velik, perite plahte i posteljinu redovito, nemojte dopustiti psu da vam liže lice, prošećite psa prije spavanja, budite dosljedni u svojoj rutini odlaska u krevet i redovito posjećujte veterinara.

Ne propustite

Duh i tijelo

Umjesto poslijepodnevne kave, uključite jednu od ovih tri jednostavnih praksi kada vam je potrebno napuniti baterije.

Duh i tijelo

Online modna trgovina Answear pokrenula je društveno odgovornu kampanju "Brini o nutrini" posvećenu mentalnom zdravlju kojom je htjela skrenuti fokus s onog "vanjskog" na...

Drama Queen

Kakvo je to vrijeme došlo? Kao slobodni smo, a ništa slobodno nije.

Budi fit

Mnogima trčanje postaje jutarnji ritual, svakodnevni bijeg od stresa i omiljena rekreacija.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.