Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Prhki gumbići

Jednostavna priprema ukusnih i simpatičnih keksića.

U ovim blagdanskim danima, svi malo više smišljamo i razmišljamo o slasticama koje ćemo pripremati i kojima ćemo iznenaditi naše najbliže. Ovaj, po sastojcima sasvim jednostavan, a po izgledu jako efektan keks, sasvim sigurno pomoći će vam u tome i bit će pravo iznenađenje.



Sastojci :
(za 50-ak komada)
  • 380 g brašna
  • 120 g šećera u prahu
  • malo soli
  • 250 g hladnog maslaca
  • 2 žumanca
  • 1 žlica hladnog mlijeka
  • 1 velika žlica kakaa za kolače


Postupak :
  1. Brašno pomiješajte sa šećerom u prahu i malo soli, pa u njega utrljajte tanko urezane listiće maslaca dok ne dobijete mrvice. Zatim dodajte žumanca i jednu žlicu hladnog mlijeka te umijesite prhko tijesto. U polovicu tijesta umiješajte kakao za kolače, umotajte oba tijesta u foliju i ostavite dva sata u hladnjaku.
  2. Pećnicu zagrijte na 175 C. Oba tijesta razvaljajte na debljinu 3 mm pa od njih izrežite krugove, manjim kalupom izrežite rub gumba, a pletećom iglom ili tankom slamkom rupice. Pecite kekse 8 minuta. Kad se ohlade po želji ih pospite šećerom u prahu.


Just Good Food


Written By

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Gastronomija

Kolač je izuzetno osvježavajući i odlično paše uz čaj ili neki od sličnih toplih napitaka, ali odličan je i uz obično hladno mlijeko.

Moj dom

Ako pri čišćenju ne želite koristiti agresivne proizvode prepune raznoraznih kemikalija, potrebno je poslužiti se s nekoliko malih trikova.

Savjeti stručnjaka

Kakao, poznat i kao "hrana bogova", stoljećima je cijenjen zbog svojih bogatih okusa i blagotvornih svojstava.

Beauty report

Celulit je zdravstveni i estetski problem koji se pojavljuje kao posljedica nezdravog načina života i više od 90% žena susreće se s njim tijekom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.