Prhki gumbići

U ovim blagdanskim danima, svi malo više smišljamo i razmišljamo o slasticama koje ćemo pripremati i kojima ćemo iznenaditi naše najbliže. Ovaj, po sastojcima sasvim jednostavan, a po izgledu jako efektan keks, sasvim sigurno pomoći će vam u tome i bit će pravo iznenađenje.

Sastojci :
(za 50-ak komada)

  • 380 g brašna
  • 120 g šećera u prahu
  • malo soli
  • 250 g hladnog maslaca
  • 2 žumanca
  • 1 žlica hladnog mlijeka
  • 1 velika žlica kakaa za kolače

Postupak :

  1. Brašno pomiješajte sa šećerom u prahu i malo soli, pa u njega utrljajte tanko urezane listiće maslaca dok ne dobijete mrvice. Zatim dodajte žumanca i jednu žlicu hladnog mlijeka te umijesite prhko tijesto. U polovicu tijesta umiješajte kakao za kolače, umotajte oba tijesta u foliju i ostavite dva sata u hladnjaku.
  2. Pećnicu zagrijte na 175 C. Oba tijesta razvaljajte na debljinu 3 mm pa od njih izrežite krugove, manjim kalupom izrežite rub gumba, a pletećom iglom ili tankom slamkom rupice. Pecite kekse 8 minuta. Kad se ohlade po želji ih pospite šećerom u prahu.

Just Good Food