Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Prhki gumbići

Jednostavna priprema ukusnih i simpatičnih keksića.

U ovim blagdanskim danima, svi malo više smišljamo i razmišljamo o slasticama koje ćemo pripremati i kojima ćemo iznenaditi naše najbliže. Ovaj, po sastojcima sasvim jednostavan, a po izgledu jako efektan keks, sasvim sigurno pomoći će vam u tome i bit će pravo iznenađenje.



Sastojci :
(za 50-ak komada)
  • 380 g brašna
  • 120 g šećera u prahu
  • malo soli
  • 250 g hladnog maslaca
  • 2 žumanca
  • 1 žlica hladnog mlijeka
  • 1 velika žlica kakaa za kolače


Postupak :
  1. Brašno pomiješajte sa šećerom u prahu i malo soli, pa u njega utrljajte tanko urezane listiće maslaca dok ne dobijete mrvice. Zatim dodajte žumanca i jednu žlicu hladnog mlijeka te umijesite prhko tijesto. U polovicu tijesta umiješajte kakao za kolače, umotajte oba tijesta u foliju i ostavite dva sata u hladnjaku.
  2. Pećnicu zagrijte na 175 C. Oba tijesta razvaljajte na debljinu 3 mm pa od njih izrežite krugove, manjim kalupom izrežite rub gumba, a pletećom iglom ili tankom slamkom rupice. Pecite kekse 8 minuta. Kad se ohlade po želji ih pospite šećerom u prahu.


Just Good Food


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Moj dom

Ako pri čišćenju ne želite koristiti agresivne proizvode prepune raznoraznih kemikalija, potrebno je poslužiti se s nekoliko malih trikova.

Gastronomija

Fetica ove čokoladne salame s cijelim lješnjacima i sjeckanim pistacijama pravi je mali slatki užitak, posebno za ljubitelje i ovisnike o čokoladi.

Gastronomija

Jednostvna je, lijepa, sastoji se od svega nekoliko sastojaka i puna je čokolade.

Gastronomija

Slasan i lagan ljetni kolač nadopunjen plavim bobicama.

Advertisement