Ukusna pita, prhki kolač s marelicama i nadjevom od svježeg sira odlično paše u ova uzavrela ljetna popodneva. Gotov kolač dobro rashladite u hladnjaku, čak i preko noći.
Sastojci:

Postupak:

Just Good Food
Sastojci:
- 400 g brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 700 gr svježih marelica
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 jaja
- 200 g hladnog maslaca
- 1/2 kg svježeg sira
- 1 dl slatkog vrhnja
- 1 vrećica praška za puding od vanilije
- 80 g listića badema
- šećer u prahu za posipavanje
Postupak:
- Tijesto zamijesite od brašna, malo soli, praška za pecivo, 100 g šećera, jednog jaja, 2 žlice hladne vode i maslaca. Dobro ga premjesite da bude jednolično i kompaktno, pa ga oblikujte u kuglu, koju zatim omotajte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku kroz 30-ak minuta.
- Pećnicu uključite da se zagrije na 20 C. Svježi sir izmiješajte s preostalim jajima, preostalim šećerom, slatkim vrhnjem, praškom za puding i listićima badema. Marelice operite i narežite na osmine.
- Kalup za pečenje namastite ili obložite papirom za pečenje, a odstajalo tijesto razvaljajte na veličinu lima, pa ga izbockajte vilicom. Po njemu razmažite smjesu od sira, a na nju poslažite narezane marelice. Preostalo tijesto žlicom rasporedite po kolaču, pa ga pecite oko 40-ak minuta ili dok ne dobije lijepu zlatno žutu boju. Pečen kolač ohladite prvo na sobnu temperaturu, a zatim ga stavite u hladnjak da se dodatno ohladi i stisne. Prije serviranja narežite ga na kocke i pospite šećerom u prahu.
Just Good Food
In this article:desert, just good food, kolač, marelica, nada duhović, nadjev, pita, recept, voće
Written By
admin

Click to comment
You must be logged in to post a comment Login