Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Priča o AC/DC – Neka bude rock

Poklanjamo vam biografiju jednog od najustrajnijih rock'n'roll bendova.

'Priča o AC/DC – Neka bude rock', biografija je AC/DC iz pera novinarke Susan Masino koja je bend upoznala na prvoj američkoj turneji 1977. godine. Tijekom godina, održavajući kontakt s članovima grupe, intervjuirajući ih u brojnim prilikama i prijateljavajući s njima, Susan je pratila uspon AC/DC od benda kojemu su šanse za uspjeh bile proporcijalne 'visini' Angusa i Malcolma Younga do statusa jednog od najvećih i najdugovječnijih rock bendova u povijesti.

Svoja sjećanja obuhvatila je u živopisnoj priči o istinskim titanima rocka čiji mukotrpni uspon do trona popularne glazbe i dugogodišnji opstanak na vrhu nije omeo ni tragičan gubitak karizmatičnog frontmena. Od početaka karijere, ranih 70-ih u Sydneyju, preko smrti pjevača Bona Scotta i epohalnog te u povijesti popularne glazbe drugog najtiražnijeg albuma Back In Black, snimljenog 1980. s tada novim pjevačem Brianom Johnsonom, pa do rušenja rekorda u posjećenosti koncerata na mnogobrojnim stadionima Australije, Europe, Azije i obje Amerike, biografija AC/DC iz pera Susan Masino potvrda je tvrdoglave upornosti i rudarskog rada jedne od najustrajnijih grupa čiji su monumentalni rifovi već desetljećima sinonim “radničkoga” rock'n'rolla i esencija njegovih najvažnijih postulata.

Ako netko rock'n'roll shvaća kao materijalizaciju vjere, ako je za nekoga rock'n'roll pojam poštenja i bezgranične ljubavi, odnosno koktel dobre zabave, seksualnog uzbuđenja i religije te pražnjenja negativne i punjenja pozitivnom energijom, onda su to AC/DC čija se omiljenost među desetinama milijuna poklonika diljem svijeta održala i u 21. stoljeću. “Neka bude rock”, rekla bi na sve to braća Young, a kako je do toga došlo pročitajte u biografiji grupe AC/DC koju držite u rukama.OSVOJI KNJIGU

V.B.Z.  i She.hr poklanju vam primjerak biografije 'Priča o AC/DC – Neka bude rock' iz pera novinarke Susan Masino.

Ukoliko želite osvojiti ovu knjigu, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom AC_DC te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, adresu i broj mobitela, a čitatelji koji nisu iz Zagreba neka obavezno navedu i svoju adresu.

Kako se zove najtiražniji album AC/DC-a?

Vaše prijave primamo do 26. travnja nakon čega ćemo i objaviti dobitnika.
Vaš She.hr

Drage naše,
biografiju 'Priča o AC/DC – Neka bude rock' dobila je Ivana Sesar. Čestitamo! Obavijest o nagradi primiti će na mail.
Vaš She.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

S modne piste

Zoran Aragović, kreativac i dizajner koji stoji iza brenda BiteMyStyle fashion design, snimio je kampanju za aktualnu nedavno prikazanu kolekciju na Bipa Fashion.hr-u inspiriranu...

S modne piste

Nadolazeća modna sezona neće proći bez motorističkih čizmica ukrašenih vezicama, patentnim zatvaračima i kopčama koje svaki komad obuće ili modnog dodatka pretvaraju u rockerski.

Kultura

Ne propustite uvertiru u InMusic festival

Kultura

Najavni koncert za nadolazeći INmusic festival 2014.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.