Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Prihvatite izazov Slastistike!

Kuhanje je opet IN

Kod kuće sanjate o tome da jednoga dana otvorite slastičarnu, obožavate slastice i volite ih praviti, a vaša obitelj vjerni su vam (i zadovoljni) pokusni kunići. Ako se u svemu navedenom itekako vidite na pravom ste putu da postanete majstor slastičar kojeg je potvrdila Slastistika.

Zvijezda margarin i njihova specijalizirana stranica za slastice  traže najslastičniju fotku kolača. Potrebno je samo svoju vještinu uhvatiti fotoaparatom, na način da priču o svom kolaču ispričaš u 3 fotografije.  Kako bi vas malo ohrabrili, i dali možda koju ideju, donosimo vam recept redakcijskog miljenika – čokoladnog moussea.



ČOKOLADNI MOUSSE

Sastojci:


225 g čokolade
70 g Zvijezda miješanog namaza s maslacem
2 jaja
2 žlica meda
1 žlica amaretta ili brandy-a
3.5 dcl slatko vrhnje

Priprema:


Zvijezda miješani namaz s maslacem i čokoladu otopite na pari.
U drugoj posudi pjenasto umutite jaja s medom.
Ohlađenu, otopljenu čokoladu dodajte u smjesu jaja i meda te sve zajedno dobro promiješajte.
Dodajte amaretta ili brandy i lagano umiješajte slatko vrhnje (prethodno izrađeno mikserom do srednje gustoće). Važno je napomenuti da smjesu nastavite miješati ručno, ali ne previše kako vrhnje ne bi palo.
Čokoladni mousse stavite u hladnjak na sat vremena i uskoro je spreman za posluživanje.

Ako su vam sada narasle zazubice i 'upalila vam se lampica' za odličnu slastističku ideju – trk u kuhinju i na posao! Prije toga svakako posjetite novu specijaliziranu web stranicu za slastice slastistika.hr i postanite pravi slastističar !

Osim recepata, interaktivnih i zanimljivih sadržaja, na novoj stranici nudi se škola kuhanja gdje posjetitelji mogu naučiti osnove pripreme kolača, biskvita, krema i postati majstori Slastističari .



Razmijenite svoje recepte i male trikove u izradi kolača i osvojite atraktivne nagrade u natječaju za koji vam je, kako smo već prije spomenuli, potreban Zvijezda margarin i fotoaparat . Čekaju te Gorenje kuhinjski roboti, štapni mikseri, vage i Zvijezda poklon paketi.

Neka slastičarenje počne!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Gastronomija

Prihvatite izazov Slastistike!

Kuhanje je opet IN
Kod kuće sanjate o tome da jednoga dana otvorite slastičarnu, obožavate slastice i volite ih praviti, a vaša obitelj vjerni su vam (i zadovoljni) pokusni kunići. Ako se u svemu navedenom itekako vidite na pravom ste putu da postanete majstor slastičar kojeg je potvrdila Slastistika.

Zvijezda margarin i njihova specijalizirana stranica za slastice  traže najslastičniju fotku kolača. Potrebno je samo svoju vještinu uhvatiti fotoaparatom, na način da priču o svom kolaču ispričaš u 3 fotografije.  Kako bi vas malo ohrabrili, i dali možda koju ideju, donosimo vam recept redakcijskog miljenika – čokoladnog moussea.



ČOKOLADNI MOUSSE

Sastojci:


225 g čokolade
70 g Zvijezda miješanog namaza s maslacem
2 jaja
2 žlica meda
1 žlica amaretta ili brandy-a
3.5 dcl slatko vrhnje

Priprema:


Zvijezda miješani namaz s maslacem i čokoladu otopite na pari.
U drugoj posudi pjenasto umutite jaja s medom.
Ohlađenu, otopljenu čokoladu dodajte u smjesu jaja i meda te sve zajedno dobro promiješajte.
Dodajte amaretta ili brandy i lagano umiješajte slatko vrhnje (prethodno izrađeno mikserom do srednje gustoće). Važno je napomenuti da smjesu nastavite miješati ručno, ali ne previše kako vrhnje ne bi palo.
Čokoladni mousse stavite u hladnjak na sat vremena i uskoro je spreman za posluživanje.

Ako su vam sada narasle zazubice i 'upalila vam se lampica' za odličnu slastističku ideju – trk u kuhinju i na posao! Prije toga svakako posjetite novu specijaliziranu web stranicu za slastice slastistika.hr i postanite pravi slastističar !

Osim recepata, interaktivnih i zanimljivih sadržaja, na novoj stranici nudi se škola kuhanja gdje posjetitelji mogu naučiti osnove pripreme kolača, biskvita, krema i postati majstori Slastističari .



Razmijenite svoje recepte i male trikove u izradi kolača i osvojite atraktivne nagrade u natječaju za koji vam je, kako smo već prije spomenuli, potreban Zvijezda margarin i fotoaparat . Čekaju te Gorenje kuhinjski roboti, štapni mikseri, vage i Zvijezda poklon paketi.

Neka slastičarenje počne!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.