Akademik kulinarstva i predsjednik udruge „Renato – kuhari bez granica“ Branko Ognjenović najavio je kako će zajedno s generalnim partnerom PIK Vrbovcem u sklopu 9. vinskog festivala Vino.com u Hotelu Esplanade od 28. do 29. studenog organizirati veliku humanitarnu akciju.
Kroz dva festivalska dana, chefovi koji su se odlučili priključiti udruzi kuhat će različite specijalitete s PIK-ovim proizvodima te će ih po promotivnim cijenama prodavati kako bi prikupili čim više novaca za UZV pregled srca najmlađih pripadnika naše zajednice. Mnogi roditelji nisu svjesni da njihova djeca imaju srčanu manu koja kasnije u životu može prouzročiti različite probleme njihovoj djeci. Kako bi se pomoglo u što ranijem otkrivanju srčanih mana djeci slabijeg imovinskog statusa, Branko Ognjenović odlučio je pokrenuti ovu udrugu i svojom snagom, voljom i energijom spasiti što je više moguće djece.
U sklopu 9. festivala Vino.com kuhari bez granica pripremat će jela koja se odlično sljubljuju s vinima. Posjetitelji će moći uživati u specijalitetima od PIK-ovih proizvoda kao što su teleći perklet, glazirana teletina, pohana junetina te mnoge druge kreativne delicije koje će kuhati chefovi Branko Ognjenović i Marko Lučić iz PIK-a. Humanitarnoj akciji pridružit će se i druga velika imena hrvatske gastronomije – Dario Lide, dopredsjednik udruge, Damir Modrušan – Zigante, Vladimir Šajnović – restoran Šeflja, Krešimir Pavić – restoran Time, Draženka Moll – Stancija 1904, Uroš Urošević, gost kuhar iz Srbije, Almo Čatlak, Roko Tulić te mnogi drugi.

You must be logged in to post a comment Login