Prilagodite garderobu jeseni

Promjenom godišnjeg doba dolaze i niže temperature koje zahtijevaju promjenu garderobe. Ako nemate novaca za potpuno novu garderobu i još se ne želite odreći ljetne odjeće, možete ih postepeno kombinirati s nekim odjevnim komadima za hladnije vrijeme.

1. Slojevito odijevanje

Prohladno jesensko vrijeme idealno je za odijevanje u slojevima. Lagane veste i kardigani mogu zamijeniti jakne i nositi se na tanke majice ili majice s kratkim rukavima.


Blejzeri i sakoi idealni su odjevni komadi za prijelazno razdoblje, a lagane ljetne i jesenske jakne mogu se nositi na ljetne haljine, traperice i gležnjače.

2. Tajice

Kad postane prehladno za gole noge, ispod kratkih suknji i haljina možete nositi tajice ili deblje najlonke.

Zanimljivi uzorci i boje osvježit će garderobu, moći ćete još malo nositi ljetne suknje i haljine, a neće vam biti hladno.

3. Maksi haljine i suknje

Prozračne maksi haljine i suknje idealne su za vrućine, ali mogu se nositi i kad se temperature malo spuste.

Ljeti se nose na sandale s otvorenim prstima, a najesen i zimi na gležnjače, Chelsea čizme ili tenisice na punu petu.

4. Cvjetni uzorci

Jesen je godišnje doba kad se više nose tamne i smirene boje, stoga je cvjetni uzorak idealan detalj koji će osvježiti cijelu odjevnu kombinaciju.

5. Kožna odjeća

Jedan od materijala koji sigurno niste nosili tijekom ljeta je koža. Kožne jakne su neizostavan odjevni predmet garderobe prijelaznog razdoblja iz jeseni u zimu i zime u proljeće.

Mogu se nositi na komade od trapera, tajice, ali i haljine i suknje laganih materijala i svijetlih boja.

6. Modni dodaci

Šal, pašmina, šešir, nakit i obuća mogu promijeniti svaki stil, stoga za prijelazno razdoblje osvježite svoju garderobu zanimljivim modnim dodacima.

Ove jeseni moderne su kragne koje se mogu skinuti i tako se kombiniraju s različitim odjevnim predmetima.