Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Obrazovanje mladih generacija je važno kako bi mladi naučili što znači tolerancija, a današnja Hrvatska ne tolerira ustaštvo i fašizam, rekao je u intervjuu za austrijski list Die Presse hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.<br /> <br />

Hrvatska

Primorac za Die Presse: Hrvatska ne tolerira fašizam

Obrazovanje mladih generacija je važno kako bi mladi naučili što znači tolerancija, a današnja Hrvatska ne tolerira ustaštvo i fašizam, rekao je u intervjuu za austrijski list Die Presse hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

"Lako je manipulirati s neobrazovanim ljudima. Zato je jako važno raditi na obrazovanju mladih generacija, i mi tu usko surađujemo s BiH, Srbijom i drugim zemljama regije. Nova generacija mora naučiti što znači tolerancija", kazao je Primorac.

Primorac je u intervjuu za austrijski list također kazao da moderna Hrvatska ima nultu stopu tolerancije prema osobama koje ističu ustaštvo i fašizam.

"Naša djeca uče da je Drugi svjetski rat bio užasno razdoblje fašizma i nacionalsocijalizma i da se tako nešto više nikada ne smije ponoviti", rekao je Primorac podsjećajući da je današnja Hrvatska izgrađena na antifašizmu te da je na tom principu i izborena nezavisnost Hrvatske.

Hrvatska, nastavio je, ulaže puno energije u borbi protiv organiziranog kriminala i ta borba "pokazuje već i prve rezultate". Također je podsjetio da je ulazak u euroatlantske integracije prioritet hrvatske politike.  

(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Kako tomu doskočiti zna magistra edukacije Angela Bralić, vlasnica obrta za edukaciju i savjetovanje Clio's dreams koja se bavi problemima s učenjem i općenito...

Drama Queen

Podjele nas razdiru...

Fashion report

Prvi tjedan vrtića ili škole, u mnogome je osobit, a možda i težak, kako za djecu, tako i za roditelje.

Fashion report

Bez obzira na model, tenisice i ove jeseni ostaju visoko na ljestvici obaveznih modnih trendova.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.