Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Princeza Sultana

Poklanjamo knjigu koja otkriva tajne iza vela istočnjačke kulture.

Saudijska princeza u očima prosječnoga čovjeka izaziva asocijaciju na ženu koja bliješti okićena gomilom dragulja, i koja živi u nevjerojatnoj raskoši. Ima zlatninu, palače, bazene, sluge, dizajnersku odjeću. No to je zapravo život u zlatnome kavezu. Nema slobodu, pravo glasa, kontrolu nad vlastitim životom. Vrijednost joj se svodi na rađanje sinova. Skrivena ispod vela, ona je zatvorenica a njezini tamničari su njezin otac, muž i sinovi. Princeza iz knjige Jean Sasson pripadnica je saudijske kraljevske obitelji, Sultana, u bliskom srodstvu s kraljem. Ona iznosi priču o vlastitu životu – od turbulentnog djetinjstva do dogovorenog braka sretnog sve dok njezin muž ne odluči dovesti drugu ženu – i o životima njezinih sestara, prijateljica i sluškinja. To je priča o zastrašujućoj potlačenosti žene koja bi u svakoj drugoj kulturi bila smatrana šokantnim kršenjem ljudskih prava.

'Princeza Sultana pruža uznemirujući pogled na svakodnevni život suvremene žene u saudijskoj kraljevskoj obitelji… Apsolutno fascinantno'.
People's Magazine

Knjigu 'Princeza Sultana', napisala je Jean P. Sasson, američka spisateljica poznata po tom da uglavnom piše o ženama na Bliskom istoku. Između 1978. i 1990. godine živjela je i radila u Saudijskoj Arabiji, gdje je upoznala Sultanu, junakinju knjige Princeza Sultana. Knjiga je svjetski bestseler, baš kao i većina ostalih knjiga koje je napisala.

OSVOJI KNJIGU

Naklada Ljevak i She.hr poklanjaju vam primjerak knjige 'Princeza sultana', autorice Jean P. Sasson.

Ako želite osvojiti knjigu, pošaljite nam mail na adresu [email protected] s naslovom SULTANA i točnim odgovorom na postavljeno pitanje, te navedite ime i prezime, korisničko ime i broj mobitela, i knjiga možda postane vaša!

U kojoj državi se odvija radnja romana "Princeza sultana"?

Prijave primamo do 2. studenog, nakon čega ćemo objaviti dobitnike!
Vaš She.hr

Drage naše,
dobitnica knjige "Princeza sultana" je Rozana Maršan.
Čestitamo! Informaciju o preuzimanju primiti će na mail.
Vaš She.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Taylor Jenkins Reid američka je spisateljica, našim čitateljima najpoznatija po romanima „Sedam muževa Evelyn Hugo“ i „Daisy Jones i Šestorka“. Reid je karijeru započela...

Darivanje

Poetično i jezivo, zadivljujuće i empatično, Naša nestala srca nedvojbeno dostižu književno savršenstvo.

Darivanje

Carley Fortune je kanadska spisateljica čiji je roman Sva nova ljeta bio na vrhu svih važnijih književnih top lista, uključujući #1 New York Timesa.

Darivanje

Knjiga Riječ kao lijek vođene su vježbe pisanja za poticanje kreativnosti i ozdravljenja Rupi Kaur, pjesnikinje, umjetnice, performerice, autorice bestselera broj jedan New York...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.