Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Prirodne metode liječenja u centru Mulier

Neka ljepota i zdravlje za kojim žudite budete vi.

Želite znati nešto više o alternativnoj, tj. nekonvencionalnoj medicini? Volite prirodu? Prirodne metode liječenja su za vas neistraženi teren? U strogom centru Zagreba, u Petrinjskoj 83, holistički centar Mulier stoji na raspolaganju svima zainteresiranima za cjeloviti pristup liječenju organizma i očuvanja zdravlja.Osnivačica centra dr. med. Meri Bura predstavlja programe u ponudi i pobliže objašnjava važnost prirodne medicine i njene dobrobiti za zdrav organizam.

Kako je nastala ideja za pokretanjem Holističkog centra Mulier?

Ideja je nastala iz ljubavi prema prirodi, prirodnim procesima i jednostavnim rješenjima. No, da bi mogli vidjeti jednostavno, potrebno je puno godina vježbanja. Tako je i u ovom slučaju, bilo potrebno puno godina učenja, proučavanja i iskustva. Priroda je cjelovita, ona ne razdvaja naše oko od želuca, našu kožu od pluća, naše ruke od naših nogu. Organizam je ili zdrav ili bolestan. Ako je samo jedan dio našeg organizma bolestan, cijelo tijelo pati, i dugoročno dolazi do urušavanja zdravlja.

Prirodne metode liječenja uvijek imaju osnovnu postavku da je tijelo cjelina. Proučavala sam i diplomirala homeopatiju, kroz koju se može jako puno naučiti o biljnom, mineralnom i životinjskom svijetu. To je zanimljivo jer same lijekove dobivamo iz ova 3 carstva. Homeopatski lijek koji dobijemo od surukuku zmije daje se ljudima koji puno pričaju, osjetljivi su na dodir i pritisak oko vrata, ljubomorni su, sumnjičavi, sve tegobe im se pogoršavaju po noći, uvijek im je bolje od hladnoće.

Ako osoba ima bilo koju bolest (grlobolju, migrenu, reumatoidni artritis, depresiju…) i ove navedene simptome, potencijalni je kandidat za ovaj lijek. To je lijek koji dolazi iz prirode – to je energija prirode. Moglo bi se reći da osoba ima zmijski karakter. Često se kaže da pas nalikuje svojem gospodaru. Dakle, imaju istu energiju.Holistički centar Mulier podržava svaku energetsku terapiju, jer kod svake bolesti potrebno je uravnotežiti sve postojeće energije. Ljubav prema prirodi je i moja osobna strast koju uživam kroz planinarenje i sportove u prirodi.

Što je Mulier metoda?

Mulier metoda podrazumijeva da je organizam zdrav ako sve žlijezde (hipofiza, štitnjača, gušterača, nadbubrežne žlijezde, jajnici, testisi) rade besprijekorno, ako je kralježnica gipka, fleksibilna, zdrava, i ako se mi osjećamo mirno i sigurno (izostanak tuge, bijesa, straha).

Ako nastane simptom ili bolest, određujemo žarište ili uzrok bolesti dijegnosticirajući najprije ova 3 sustava. Terapija se bira po hijerarhiji, a to znači da najprije treba izliječiti sve poremećaje u radu hormona. Nakon toga liječimo kralježnicu i na kraju emocije. Kada uskladimo zdravlje na hormonima, kralježnici, emocijama, možemo reći da je osoba zdrava.

Dakle, Mulier metoda traži uzrok svake bolesti kroz ova 3 sustava, i pristupa liječenju kroz ova 3 sustava, uključujući naravno i lokalnu i simptomatsku terapiju osnovnog problema zbog kojeg osoba dolazi. Terapija i cijeli program su uvijek individualni, što znači – za svaku osobu, prava stvar, u pravo vrijeme, u pravoj mjeri. Da bismo to mogli, treba pozorno promatrati reakcije osobe na različite postupke.

Mulier metoda može se prikazati na slijedeći način:
 • potpuno individualan pristup svakoj osobi
 • zdrava kralježnica, hormoni, emocije kao temelj dijagnoze i terapije
 • medicina, homeopatija kao temelj dijagnoze i terapije
 • prehrana, vježbe kao osnovni temelji terapije
 • duhovno i emotivno zdravlje – mjerilo koliko smo zdravi
Koje usluge nudite u vašem centru?

U centru nudimo 4 usluge: Holistički pregled i terapiju, vježbe za kralježnicu, tečajeve i predavanja, vikend i tjedne programe u prirodi.

Holistički pregled i terapija

Kratko rečeno pregled obuhvaća: pregled mišićno-koštanog statusa, disanje, kožu, nokte, jezik, vitalitet zuba, probava (točke toksičnosti & test), cirkulaciju, dosha konstituciju, pregled pulsa, pH urina, analiza vitamina i minerala, test intolerancije na hranu, anamnezu. Terapija obuhvaća, ovisno o pojedincu:
 • terapiju za detoksikaciju ovisno o problemu
 • detoksikacijsku, nutritivna i funkcionalnu prehranu
 • terapiju za imunološki status
 • antiparazitni program i čišćenje jetre
 • ortomolekularnu terapiju
 • homeopatiju
 • aromaterapiju
Vježbe za kralježnicu

Druga usluga u kojoj imam veliko iskustvo kao liječnik i instruktor joge i kao bivša balerina su vježbe za kralježnicu. Pristup je uvijek holistički, tako da pri vježbanju s nekom osobom uzimam u obzir fizičko i psihičko stanje. Preko vježbi moguće je rješavati sve bolesti i tegobe.

Cilj Mulier vježbi za kralježnicu nisu veliki mišići i upala mišića nakon vježbanja, već osjećaj snage i opuštenosti, te rješavanje svih zdravstvenih tegoba. Vježbe za kralježnicu se održavaju u malim grupama sa 3-4 osobe. No, najčešće radim individualno s jednom osobom. Prije početka prvog vježbanja prolazi se kratki upitnik o zdravlju kralježnice. Na temelju upitnika kreiram vježbe i vodim računa o individualnim potrebama i ciljevima, uz bazni fond vježbi koje su specifične za kralježnicu.Satovi su dinamični, ali blagi, zabavni i koncentrirani na cilj, s puno istezanja i disanja. Svaki polaznik prolazi sve faze sata – istezanje, dinamičko vježbanje, opuštanje, savjet.

Tečajevi i predavanja

Treća usluga koju nudimo održava se otprilike 2 puta mjesečno. Oblikovani su tako da u najkraćem roku polaznik dobije maksimalne informacije vezano za svoje vlastito zdravlje (tečajevi sadržavaju i osobnu preporuku) uz trajno znanje za samopomoć. Polaznici uvijek dobivaju na kraju skriptu s najvažnijim informacijama i uputama. Teme predavanja koja održavamo:
 1. Medicinski wellness
 2. Eterična ulja za žensko zdravlje i ljepotu
 3. Utjecaj misli na život i zdravlje
 4. Utjecaj probave na zivot i zdravlje
 5. Homeopatija – principi i praksa
 6. Pristup sindromu kroničnog umora
Teme predavanja koja najavljujemo:
 1. Cirkulacija
 2. Štitnjača
 3. Žensko zdravlje
 4. Vježbe disanja
 5. Zdrava prehrana
 6. Detoks programi
Trenutno se održava tečaj: ''Utjecaj probave na život i zdravlje'', 25. veljače i 14. ožujka. Na tečaju polaznici dobivaju i osobnu preporuku za probavnu tegobu koju imaju (ako imaju). Između ostalog uči se kako probava utječe na: alergije, artritis, glavobolje, seksualnu energiju, cirkulaciju. Dajemo savjete za bolju probavu kod: zatvora, proljeva, napuhivanja, vjetrova, upalnih procesa crijeva, gastritisa, hemoroida. Učimo o probavnim infekcijama i posljedicama (candida, crijevni paraziti, helicobacter pylori). I jos puno toga.Interesantno je predavanje o umoru gdje se dosta govori o štitnjači koja muči mnoge žene, ali i muškarce. Prolazimo sve simptome umora koji se javlja kod depresije, crijevnih parazita, nepravilne prehrane, intoksikacije, virusnih bolesti.

Vikend i tjedni programi u prirodi

I četvrta usluga je skup svega gore navedenog, gdje u prirodi, uz ljekovite činitelje, mora, zraka, sunca organiziramo Mulier zdravstvene vikende na kojima polaznici dobiju:
 • liječnički pregled prije i na kraju programa
 • jutarnje vjezbe za kralježnicu
 • večernje vježbe opuštanja uz stručno vodstvo
 • zdrava mediteranska hrana
 • tečaj o prehrani, recepti
 • tečaj o zdravlju (razne teme)
 • aktivnosti u prirodi
 • poklon paket (skripta, recepti, eterično ulje, prirodna kozmetika, sat vježbanja u Holističkom centru Mulier)
 • aktivnosti za duhovno zdravlje
Trenutno organiziramo jedan takav produženi vikend od 11. do 14. travnja, u Rogoznici u hotelu Life s 4 zvjezdice. Više o najavljenom Mulier zdravstvenom vikendu možete pročitati ovdje.

Kako naše misli utječu na zdravlje i život?

U svakom sustavu postoji direktor. Direktor našeg sustava je hipofiza. Ona nadgleda sve žlijezde, koje kontroliraju rad organa. Hipofiza je pak povezana s limbičkim sustavom u mozgu gdje se kriju naše emocije. Tako indirektno naše emocije kontroliraju direktora našeg organizma. Uz to postoji i autonomni živčani sustav, tj. simpatikus i parasimpatikus koji trebaju biti u savršenoj ravnoteži u svakom trenutku da bi mi bili zdravi. U protivnom ako prevlada jedan, dolazi do disbalansa. Ako dugo i jako prevladava simpatikus postajemo jako razdražljivi i napeti, a ako prevladava parasimpatikus kroz dulje vrijeme postajemo depresivni. Oba kontroliraju svaki organ i organski sustav. Pa se tako pretjerani rad simpatikusa može očitovati kao opstipacija, a pretjerani rad parasimpatikusa kao proljev.

Recite nam nešto više o sebi


Težim jednostavnim rješenjima i jednostavnom životu. Zavrsila sam medicinu, diplomirala homeopatiju, završila 2 škole za jogu i još puno tečajeva. Uživam kombinirati svoje znanje u jednu jednostavnu preporuku za pacijenta, koji tako na jednom mjestu može dobiti sve.

Mulier.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Beauty report

FOREO, švedski skin-tech div, nudi vrhunska rješenja za zdrav i blistav izgled kože - inovativni proizvodi će osiguravati optimalnu njegu, prilagođenu svim vremenskim uvjetima...

Duh i tijelo

Gušenje pravih osjećaja čovjek na kraju uvijek plaća zdravljem. 

Savjeti stručnjaka

Jedna od tri žene i jedan od pet muškaraca starijih od 50 godina širom svijeta doživjet će prijelom kosti zbog osteoporoze.

Savjeti stručnjaka

Jeste li nekad mogli pretpostaviti da aspirin možete koristiti i u druge svrhe, a ne samo za smanjivanje boli?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.