Priručnici za lakšu maturu

U izdanju Profilove biblioteke Gaudeamus objavljeni su priručnici za pripremu ispita na državnoj maturi iz matematike, fizike, engleskog i njemačkog jezika te likovne umjetnosti, uz već postojeće priručnike iz filozofije i psihologije. Ovi priručnici omogućavaju učenicima kvalitetnu i jednostavnu pripremu za maturu te su u potpunosti usklađeni s ispitnim katalozima za državnu maturu Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Priručnici su namijenjeni učenicima srednjih škola za samostalnu i temeljitu pripremu za polaganje državne mature, nastavnicima pojedinih predmeta kao dobra podrška prilikom pripremanja učenika za ispite na maturi, kao i svima koji žele obnoviti svoje znanje ili bolje razumjeti pojedinu tematiku.

"Drugo polugodište je vrijeme kada se srednjoškolci počinju intenzivno pripremati za državnu maturu i upise na fakultete. Kako bi im maksimalno olakšali ovo stresno razdoblje, objavili smo priručnike koji donose teoretska i praktična znanja iz obaveznih i izbornih predmeta za maturu, zamišljenih kao pomoć pri savladavanju gradiva i samostalnu pripremu za maturu. Ova izdanja svakom učeniku omogućavaju da polaganju ispita na državnoj maturi pristupe spremni.", istaknula je Mirsada Begović, voditeljica korporativnih komunikacija Profila.

Priručnici za maturu donose pregledno, jednostavno i praktično ponavljanje i utvrđivanje gradiva te raznovrsne zadatke s rješenjima. Svi su u potpunosti su usklađeni s ispitnim katalozima za državnu maturu i predstavljaju bogat i raznovrsni repetitorij sveobuhvatnog srednjoškolskog znanja jer svaki od njih osim teoretskog sadrži i praktični dio s pitanjima, vježbama i brojnim zadacima za ponavljanje, uvježbavanje i provjeru znanja, uputama za pisanje eseja ili primjerima zadataka s prethodnih nacionalnih ispita. Priručnike je moguće nabaviti u svim boljim knjižarama kao i na web stranici Profila.