Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Probiotici – novi način gubljenja kilograma

Spriječite pretilost na zdrav način

Pazite na prehranu, teretana je postala vaš drugi dom, no unatoč tome brojka na vagi se ne smanjuje. Ne očajavajte, s ovim problemom svakodnevno se suočava na tisuće žena, a svaka od njih ima neki svoj razlog koji smatra glavnim krivcem za nemogućnost skidanja kilograma. Problem nije u genima, pa čak niti u godinama – probavni sustav je taj kojeg biste trebali kriviti.

Nutricionisti već godinama naglašavaju važnost probiotičkih kultura za smanjenje tjelesne težine, reguliranje endokrinog sustava, smanjenje potkožnog sala – naročito u predjelu trbuha, podizanje energije i naravno zdravlje mekanih šupljih organa, uključujući probavni trakt, urinarni trakt i predjele prekrivene sluznicom.

probiotici tekst 1Prema rezultatima jedne nedavne studije čini se da probiotici utječu i na smanjenje tjelesnih masnoća. To čine regulirajući hormone u tijelu koji šalju signale mozgu vezane za osjećaj gladi, sprječavajući apsorbiranje masnih kalorija u crijevima i podižući razinu energije, dajući motivaciju za vježbu i snagu za svakodnevne aktivnosti koje potiču metabolizam da probavlja i sagorijeva masnoće.

U prilog tome govore i istraživanja koja su pratila odnos između imunološkog sustava, metabolizma, crijevnih bakterija, probave i pretilosti, te su došli do zaključka da povećanje tjelesne težine ne ovisi samo o povećanom unosu hrane nego i o vrlo osjetljivom uzajamnom odnosu crijevnih bakterija i metabolizma. Dakle, dobre bakterije koje se nalaze u crijevima, mogu pomoći u regulaciji metabolizma.

probiotici tekstIsto je potvrdila i studija objavljena u časopisu British Journal of Nutrition. Naime, nakon samo 12 mjeseci sudionicima u istraživanju izgubili su od 8 do 9 posto masnog tkiva nakupljenog oko srca i ostalih unutarnjih organa, dok im se u predjelu trbuha postotak masnoće smanjio za 3 posto.

S daljnjim razumijevanjem važnosti i uloge različitih vrsta probiotika u našem organizmu, postoji mogućnost da će se u budućnosti moći na zdrav i pravilan način spriječiti pretilost i to ne samo s lakšim smanjenjem tjelesne mase, nego i sprečavanjem pretilosti prije nego što se dogodila, a sve zahvaljujući poznavanju sastava crijevne mikroflore.

[box style=”0″]

Što jesti?

  • kiselo mlijeko i slični mliječni proizvodi – jogurt, kefir, mlaćenica, kvas, kiselo ili svježe zelje, boršč
  • pepermint
  • tamna čokolada
  • čaj od đumbira

[/box]

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Kod gomilanja i pranja odjeće vrijedi isto pravilo – manje je više

Duh i tijelo

Za prave stvari treba se potruditi - čini mi se da se ovom parolom vodila priroda kada je stvarala šparoge

Trudnoća

Buduće majke, ali i sve one koje tek planiraju trudnoću često imaju brojna pitanja na koja ne mogu pronaći stručan odgovor.

Zanimljivosti

U svojoj ponudi, Thai Centar Thalea, nudi široki spektar drevnih masaža i različitih tehnika koje se prilagođavaju individualnim potrebama svakog klijenta.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.