Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Ljepota

Produžite život svojoj manikuri

Savjeti za lijepe i uredne nokte.

Lijepi i svježe uređeni nokti mogu popraviti i najdepresivniji dan i to za jako malo novca. Donosimo vam 7 tajni dobre manikure koja traje.

Hidratizirajte kožu

Suha kožica oko noktiju može biti neugodna, ali i narušavati estetski izgled vaših ruku. Kako biste prije nanošenja laka omekšali kožicu oko istog koristite ulja za tu namjenu te višak kože uklonite priborom za manikuru.

Odaberite najkraći nokat kao mjerilo

Ako niste sigurni na koju dužinu trebate skratiti nokte odaberite najkraći i njemu prilagodite ostatak.

Pripremite nokte rašpanjem

Nakon što skratite nokte vrijeme je za njihovo oblikovanje. Trendovi su različiti. Tako možete odabrati četvrtasti, obli ili trokutasti oblik noktiju – izbor je na vama.

stk67647cor

Uklonite višak ulja

Prije no što krenete kistom nanositi lak pobrinite da nokte očistite od ostataka ulja kojim ste uklanjali kožicu jer inače lak neće dobro prianjati.

Spriječite preuranjeno nestajanje laka

Kako biste izbjegli neugodno guljenje laka za nokte, prilikom njegovog razmazivanja obavezno prijeđite i preko ruba noktiju. Također, imajte na umu da je nanošenje dva tanka sloja uvijek bolje od jednog debljeg. Ne zaboravite nanijeti nadlak.

Spriječite neuredan izgled

Ako ne želite neugledne crtice ili oštećenje laka neposredno nakon lakiranja prije nanošenja istog svaki nokat umočite u odstranjivač, a potom nanesite bazni lak. Ovaj postupak će zagladiti površinu i stvoriti odličnu podlogu za željenu boju. Lak pustite da se suši barem 10 minuta, iako je on osjetljiv i do sat vremena nakon bojenja. Žutu boju noktiju, kao posljedicu pušenja, kao i ostatke tamnog laka, možete ukloniti pastom za zube s efektom izbjeljivanja.

manikura2

Održite svježi izgled manikure

Ako želite imati uredne nokte barem 10 dana važno je svakog drugog dana nanositi novi sloj nadlaka. Ovo pravilo vrijedi i za pedikuru koja u ovom slučaju može opstati i do mjesec dana.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Znate li da su Beiersdorf stručnjaci 1998. godine prvi upotrijebili koži identičan koenzim Q10 u kremi za njegu zrele kože?

Savjeti i preporuke

Pripadnici jačeg spola izazivaju pažnju i privlače poglede iz različitih razloga, ali briga o sebi na vrhu je popisa.

Darivanje

Mixa Hyalurogel Rich dnevna krema za lice posebno je dizajnirana za osjetljivu i nadraženu kožu.

Beauty report

Svi premium brendovi u industriji ljepote mogu se pronaći na jednom nezaobilaznom mjestu kao što su Le Domaine iza koje stoji Brad Pitt, Salt...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.