Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Vaše priče

Profesorica protiv stezanja remena

Prosvjed "Stegnite vi svoj remen, bando lopovska" potaknuo je i roditelje na podršku Facebook-ovcima.

Mirnom prosvjedu Facebook-ovaca nije odazvalo puno Zagrepčana, ali među onima koji su došli na Trg bana Jelačića nisu bila samo djeca s popularne društvene mreže. Bilo je i starijih koji su se nezadovoljni pridružili svojoj djeci i odlučili ih podržati u iskazivanju nezadovoljstva. Pogođeni najavljenim "stezanjem remena" nisu samo radnici s nižim kvalifikacijama već i intelektualci, akademski obrazovani građani.

Profesorica podržala Facebook-ovce

Gordana Kurtović, profesorica defektologije iz Zagreba nezadovoljna stanjem u državi Hrvatskoj odlučila je sudjelovati u prosvjedu na glavnom zagrebačkom trgu.

– Isprovocirana sam situacijom, a iako nisam Facebooku, moja djeca jesu tako da sam informirana te sam odlučila podržati ovu akciju. Meni je „remen stegnut“ već hrpu godina, ali ovo sad u posljednje vrijeme je zbilja „prelilo čašu“. Baš mi je dosta svega jer se ovo već godinama taloži, a ništa se ne mijenja i sve je isto,- izjavila je Kurtović.

Pitanja koja su se provlačila kroz cijeli prosvjed su bila: „Zar sedamnaest godina nismo dovoljno stezali remen? Do kada tako?“

– S gotovo svim se slažem što su na prosvjedu rekli i baš je bilo simpatično što nisu bili izvježbani govornici, u stvari su bili suprotnost političarima i njihovim lažnim izvježbanim govorima.

Totalno ubijeni u pojam

Na Trgu Josipa bana Jelačića okupilo se svega četiri tisuće građana.

– Žalosno je to da nas se na Trgu skupilo ovako malo i da u Hrvatskoj više nema bunta u ljudima. Premalo nas je došlo. Mislim da smo totalno ubijeni u pojam s tim da ne možemo ništa promijeniti. Da je bio koncert bilo bi puno više ljudi, a koncert je obično za novce, znači ni muzičari nisu tu.

Prosvjedi su bili održani u isto vrijeme i u Splitu, Zadru, Rijeci, Puli i Osijeku. U ostalim gradovima odaziv građana je bio znatno manji nego u Zagrebu. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Zagrebačka clubbing scena dobiva novog favorita, klub XO, koji će 2. travnja u novouređenom prostoru na adresi Vlaška 9/Europski trg otvoriti svoja vrata svima onima koji su željni dobre...

Putovanja

Festival svjetla Zagreb ove će godine ponovo obasjati zagrebačke trgove, ulice, parkove i pročelja.

Zanimljivosti

Zagreb se zaželio glazbe i vesele atmosfere, a želju će ispuniti uvijek dobro raspoložena i publici draga Danijela Martinović.

Gastronomija

Provjereno dobri recepti i šarolik jelovnik, koji počiva na tradicionalnim specijalitetima, čine formulu kojom se vodi Restoran Kaptol na zagrebačkom Svetom Duhu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.