Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Proizvodi za njegu kose

Do zdrave i sjajne kose uz pravilno korištenje proizvoda.

U kupaonskom ormariću skupili ste vrijednu kolekciju najboljih i najskupljih proizvoda za njegu i oblikovanje kose, a vaša kosa još uvijek djeluje umorno i – prosječno? Kvalitetan proizvod sam po sebi nije garancija da će vaša kosa nakon prve uporabe postati zanosna, ono što je bitno jest – kako koristite proizvode za njegu i oblikovanje kose.

Kako biste uštedjeli novac i efikasno iskoristili sve proizvode koje posjedujete, pripremili smo vam nekoliko savjeta u svezi pravilnog korištenja proizvoda za njegu i oblikovanje kose.

Šamponi

Najčešća greška koju ljudi rade jest – svakodnevno pranje kose. Da, naravno da svi volimo imati uvijek super čistu i mirišljavu kosu, ali svakodnevnim pranjem vi zapravo svoju kosu mučite i iscrpljujete a rezultat je upravo suprotan od onoga što ste očekivali – suha, mlitava i rijetka kosa.

Na vašem se tjemenu tijekom određenog vremena sakuplja nečistoća koju je teško oprati običnim šamponom, već se preporuča barem jednom tjedno upotrijebiti poseban šampon koji je zapravo – čistač tjemena. Ovo je pogotovo bitno za one koji često koriste proizvode za oblikovanje kose.


Balzami

Kod balzama vrijedi pravilo – manje je više. Dakle, bez obzira što ste se oboružali najboljim i najbogatijim regeneratorima i kremama za kosu, to ne znači da ih morate obilato nanositi, a pogotovo ne direktno na tjeme. Nanošenje balzama na kosu od korijena prema vrhovima uobičajena je pogreška, i na taj način ćete začepiti korijen kose a vaše će tjeme lučiti više masnoća. Za kosu srednje duljine dovoljna je količina balzama veličine 1 kune.

Pravilno i redovno korištenje balzama bitno je za lijepu, zdravu i sjajnu kosu. Uvijek pripazite na to da koristite proizvode koji su namijenjeni vašem tipu kose.

Proizvodi za oblikovanje kose

Za većinu uobičajenih proizvoda za oblikovanje kose vrijedi isto – prečesta uporaba šteti kvaliteti kose.Ukoliko koristite previše gela za kosu ona će postatu krhkija i brzo će ostati bez sjaja. Lak za kosu također pogubno djeluje na sjaj kose, česti je uzročnik začepljenja korijena kose i upravo zbog toga je bitno da jednom tjedno operete kosu šamponom koji eliminira nečistoću s tjemena. Lak za kosu kada koristite svakako udaljite 10 cm od kose, jer ukoliko ga držite preblizu, djeluje štetno. Alkohol je jedan njegovih od sastojaka i preporučamo da pri kupovini izbjegavate proizvode koji sadrže etanol.

Frizeraj.hr


CIK-CAK by FRIZERAJ – PITANJA I ODGOVORI – HAIR MAKE OVER

Frizerski studio Frizeraj autor je savjetnika na She.hr pod nazivom "Cik-cak". Svaki tjedan donose nam novosti vezane uz njegu kose i vlasišta, informacije o aktualnim frizerskim trendovima, ali najbitnije – mogućnost  za vas da se aktivno uključiti u dijalog i pitate Frizeraj sve što vas zanima vezano uz tematiku.

Pitanja, a i slike ako želite što konkretniji odgovor, šaljite na adresu [email protected], obavezno s naslovom poruke FRIZERAJ.

Jednom mjesečno frizerski studio Frizeraj odabrat će jednu čitateljicu koja se javila i pokloniti joj frizerski MAKE OVER koji će She.hr popratiti reportažnim tekstom, fotografijama i videoprilogom. Sve čitateljice koje uz pitanja pošalju i fotografiju ulaze u izbor za mjesečni make – over.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Hranjiva obnova kose izložene suncu, soli, pjesku i kloru.

Život u dvoje

Kad vidiš frajera s kosom do ramena, dođe li ti da uzmeš škare i ošišaš ga ili da zabiješ nos u tu grivu i...

Dizajn

Studio TE mjesto je za vrhunsku frizuru, ali i mjesto na kojem se svakom klijentu pristupa individualno te se garantira privatnost.

Savjeti i preporuke

Ta vaša divna, nova boja je toliko raskošna, jednostavno se presijava! Baš vam pristaje! No, već nakon par dana to je sasvim druga priča

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.