Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

Proizvodi za njegu kose

Do zdrave i sjajne kose uz pravilno korištenje proizvoda.

U kupaonskom ormariću skupili ste vrijednu kolekciju najboljih i najskupljih proizvoda za njegu i oblikovanje kose, a vaša kosa još uvijek djeluje umorno i – prosječno? Kvalitetan proizvod sam po sebi nije garancija da će vaša kosa nakon prve uporabe postati zanosna, ono što je bitno jest – kako koristite proizvode za njegu i oblikovanje kose.

Kako biste uštedjeli novac i efikasno iskoristili sve proizvode koje posjedujete, pripremili smo vam nekoliko savjeta u svezi pravilnog korištenja proizvoda za njegu i oblikovanje kose.

Šamponi

Najčešća greška koju ljudi rade jest – svakodnevno pranje kose. Da, naravno da svi volimo imati uvijek super čistu i mirišljavu kosu, ali svakodnevnim pranjem vi zapravo svoju kosu mučite i iscrpljujete a rezultat je upravo suprotan od onoga što ste očekivali – suha, mlitava i rijetka kosa.

Na vašem se tjemenu tijekom određenog vremena sakuplja nečistoća koju je teško oprati običnim šamponom, već se preporuča barem jednom tjedno upotrijebiti poseban šampon koji je zapravo – čistač tjemena. Ovo je pogotovo bitno za one koji često koriste proizvode za oblikovanje kose.


Balzami

Kod balzama vrijedi pravilo – manje je više. Dakle, bez obzira što ste se oboružali najboljim i najbogatijim regeneratorima i kremama za kosu, to ne znači da ih morate obilato nanositi, a pogotovo ne direktno na tjeme. Nanošenje balzama na kosu od korijena prema vrhovima uobičajena je pogreška, i na taj način ćete začepiti korijen kose a vaše će tjeme lučiti više masnoća. Za kosu srednje duljine dovoljna je količina balzama veličine 1 kune.

Pravilno i redovno korištenje balzama bitno je za lijepu, zdravu i sjajnu kosu. Uvijek pripazite na to da koristite proizvode koji su namijenjeni vašem tipu kose.

Proizvodi za oblikovanje kose

Za većinu uobičajenih proizvoda za oblikovanje kose vrijedi isto – prečesta uporaba šteti kvaliteti kose.Ukoliko koristite previše gela za kosu ona će postatu krhkija i brzo će ostati bez sjaja. Lak za kosu također pogubno djeluje na sjaj kose, česti je uzročnik začepljenja korijena kose i upravo zbog toga je bitno da jednom tjedno operete kosu šamponom koji eliminira nečistoću s tjemena. Lak za kosu kada koristite svakako udaljite 10 cm od kose, jer ukoliko ga držite preblizu, djeluje štetno. Alkohol je jedan njegovih od sastojaka i preporučamo da pri kupovini izbjegavate proizvode koji sadrže etanol.

Frizeraj.hr


CIK-CAK by FRIZERAJ – PITANJA I ODGOVORI – HAIR MAKE OVER

Frizerski studio Frizeraj autor je savjetnika na She.hr pod nazivom "Cik-cak". Svaki tjedan donose nam novosti vezane uz njegu kose i vlasišta, informacije o aktualnim frizerskim trendovima, ali najbitnije – mogućnost  za vas da se aktivno uključiti u dijalog i pitate Frizeraj sve što vas zanima vezano uz tematiku.

Pitanja, a i slike ako želite što konkretniji odgovor, šaljite na adresu [email protected], obavezno s naslovom poruke FRIZERAJ.

Jednom mjesečno frizerski studio Frizeraj odabrat će jednu čitateljicu koja se javila i pokloniti joj frizerski MAKE OVER koji će She.hr popratiti reportažnim tekstom, fotografijama i videoprilogom. Sve čitateljice koje uz pitanja pošalju i fotografiju ulaze u izbor za mjesečni make – over.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Makadamijin orah je najskuplji orašasti plod, a naziva se i kraljevskim zbog svih blagodati koje ima na zdravlje, u prehrani i u kozmetici.

Savjeti stručnjaka

Od onih stvari koje prilično mrzimo vidjeti, kako na sebi tako i na drugima, sigurno je negdje pri samome vrhu prhut.

Savjeti i preporuke

Mjesto koje je već odavno steklo povjerenje mnogih kada je u pitanju njega kose, kože i noktiju je Kalmar Hair & Skin Boutique u...

Savjeti i preporuke

Edukacija, podjela iskustva i znanja, ali i proslava uspješnog postojanja Kérastase-a, bili su povod K Club trodnevnog eventa održanog u Splitu, u luksuznom Le...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.