Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Prva korjenska čakra, Muladhara

Korijenska čakra je kao temelj za kuću u kojoj živimo.

Riječ čakra dolazi od sanskrtskog značenja „krug ili kotač koji se okreće“. Naziva se tako jer izgleda poput vrtloga koji se okreće oko određenog područja u našem suptilnom tijelu. Stoga su čakre glavni energetski centri, koji akumuliraju i distribuiraju energiju po našem tijelu.

Korijenska čakra je kao temelj za kuću u kojoj živimo. Dobar temelj na čvrstom tlu daje stabilnost koja nam je potrebna za izgraditi siguran dom, temelj fizičke strukture tijela.

Prva čakra je aspekt kroz koji se zadovoljavaju osnovne životne potrebe. To uključuje potrebu za hranom, vodom, skloništem, sigurnošću i osnovnom medicinskom skrbi. Kada su te potrebe zadovoljene, osjećamo se prizemljeno i sigurno te nismo u brizi i stresu. U nama nisu aktivirani animalistički obrasci ponašanja i preživljavanja.

Dok ova čakra nije stabilna teško ćemo spoznati potpuno mentalno i fizičko zdravlje te osjećaj dobrobiti, mira i upotpunjenosti. Bez tih osobina ne možemo krenuti dalje u istraživanje svojeg duhovnog i svjetovnog smisla. Potrebna je određena sigurnost te integritet tijela i uma da bi kroz život mogli hodati kao sposobna jedinka.

Prva čakra ima utjecaj na bazu kralježnice, leđnu moždinu, noge, kosti, stopala, debelo crijevo, i imunološki sustav.

Poremećaji koji se mogu javljati su pretilost, anoreksija, zatvor i loša probava, išijas, osip, psorijaza…

Prvu čakru možemo izbalansirati odlaskom u prirodu i povezivanjem sa zemljom koje nam daje stabilnost, sigurnost i snagu koja nam nedostaje. Kroz ovaj zaokruženi program namjera nam je osvijestiti taj dio tijela te njegov energetski i emotivni odgovor, vidjeti koje su emocije (povezane sa situacijama, odnosima i ljudima) koje nas koče i u kojima smo “blokirani”.

Namjera je također potaknuti suosjećanje prema samome sebi koje je pravi lijek za istinski oprost i prihvaćanje jednom kada “Iskopamo” u čemu je problem.

Pridružite nam se u istraživanju svojih istina, koje tijelo stalno komunicira i koje se žele izraziti.  Radionica se održava online putem Zoom aplikacije, a snimku šaljemo nakon sata mailom.

Detalji na linku:
https://www.facebook.com/events/1095197304401798

Za prijave javite se na mail [email protected]

www.verbasana.com

Vaša Izabela

Izabela Marić, certificirana učiteljica yoge i yoga terapije, dipl.indolog, certificirani holistic life coach, osnivačica Verbasana yoga studija, predsjednica Hrvatskog saveza za yogu.

Više

Zanimljivosti

Upotrebom proizvoda femidoc®  i unošenjem dovoljnih količina vode moguće je prekinuti začarani krug mokraćnih infekcija i drastično smanjiti mogućnost ponovne upale mjehura.  

Zdravstveni karton

Kako simptomi ova dva stanja mogu biti slični, važno je naučiti prepoznati je li u pitanju infarkt ili žgaravica da biste mogli na vrijeme...

Duh i tijelo

Naše uši su vrlo različite i postoji teorija da je nekoga moguće identificirati po njima, gotovo kao po otiscima prstiju.

Budi fit

Jako ih je lako unijeti u suvišku, ali taj suvišak unesenih kalorija trebalo bi nekako i potrošiti kako se ne bi pretvorio u potkožno...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.