Ovi roščići od dizanog tijesta s maslacem neopisivo podsjećaju na francuske croissante, ali nisu. Sasvim jednostavno i nimalo komplicirano dizano tijesto, traži samo malo više vašeg slobodnog vremena i dobit ćete fantastične meke i tople punjene kolačiće u kojima ćete sasvim sigurno uživati.
Nadjenite ih marmeladom, Nutellom ili običnom čokoladom ili posebno sada aktualnim punjenjima od oraha, maka, lješnjaka, kestena ili sira.
Sastojci :
Nadjev :
Postupak : (svi sastojci koje koristite neka budu sobne temperature)
Just Good Food
Nadjenite ih marmeladom, Nutellom ili običnom čokoladom ili posebno sada aktualnim punjenjima od oraha, maka, lješnjaka, kestena ili sira.
Sastojci :
- 800 g namjenskog brašna (za dizana tijesta)
- prstohvat soli
- 3 dcl mlakog mlijeka
- 1 svježa kocka kvasca
- 200 g maslaca
- 2 žumanca
- 120 g šećera
Nadjev :
- 80 g oraha
- 1 žlica meda
- malo vrućeg mlijeka
- 2 žlice šećera
- 1 bjelanjak
- po želji žlica ruma
Postupak : (svi sastojci koje koristite neka budu sobne temperature)
- Kvasac izmrvite, dodajte mu žličicu šećera te prelijte mlakim mlijekom. Pričekajte da se digne pjenica (držite na toplom). Za to vrijeme u manjoj posudi otopite maslac s mlijekom i šećerom. Pustite da se ohladi.
- Brašno prosijte , posolite i napravite u sredini jamicu. Dodajte dignuti kvasac, mlako mlijeko s maslacem, žutanjke i zamijesite glatko tijesto. Dobro ga kuhačom izradite dok se ne pojave mjehurići, po potrebi dodajte brašna. Prekrijte tijesto krpom i pustite na toplom da se digne.
- Dignuto tijesto ponovno kuhačom dobro izradite i ponovno ostavite na toplom. Dva puta odstajalo i dignuto tijesto prepolovite i brašnom razvaljajte u oblik kruga i na debljinu 5-7 mm. Svaki krug tijesta izrežite na osam trokutića s jednim dužim krakom. Stavite nadjev po želji i zarolajte u oblik roščića.
- Pećnicu zagrijte na 180 C. Roščiće složite jedan do drugog na lim od pećnice obložen papirom za pečenje. Pustite ih još kratko na toplom, a zatim stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite ih ukupno 20- tak minuta (nakon 15 min ih premažite žutanjkom), dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Gotove roščiće pospite šećerom u prahu.
Just Good Food
In this article:brašno, just good food, kvasac, mlijeko, nada duhović, recept, roščić
Written By
admin
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login