Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Puslice s lješnjacima i cimetom

Prhke, nježne, aromatične uz čokoladni ganache – apsolutno savršene.

Miris cimeta u zraku, bor prepun ukrasa, Fairytale of New York na radiju. Posebna, blagdanska atmosfera se osjeća već danima kod nas. Ja obožavam ovo doba godine.

Meni je sve lijepo, sve mi je čudesno i unatoč tome što si svake godine zadam hrpu toga što trebam obaviti, koliko god na kraju dana umorna bila, svejedno je osmijeh na licu. Da, ja sam totalni božićni freak pa svake godine obavezno gledam Sam u kući, Kovrčavu Sue i Beskrajan dan. Božićne pjesme su obavezan dodatak, ukrasi samo izviru. Ponekad se zahvaljujući mojim mačkama nađu i na prilično neobičnom mjestu. Kao naprimjer u mom ormaru ili u umivaoniku.



Ove godine na blagdanskom stolu će se pronaći Speculaas keksi s bademima, medenjaci, neizostavni linzeri koji su najljepši u svojoj jednostavnosti, torta s višnjama i čokoladom, prhki keksići s bijelom čokoladom, keksići sa suhim šljivama i cimetom i ove puslice s lješnjacima. Prhke, nježne, aromatične uz čokoladni ganache – apsolutno savršene.

Sastojci:
  • 4 bjelanjka
  • 210 grama šećera u prahu
  • 3 žlice limunovog soka
  • 2 žličice ruma
  • žličica cimeta
  • 180 grama preprženih, krupno samljevenih lješnjaka
  • 100 grama tamne čokolade
  • 1/2 žličice cimeta
  • 110 ml vrhnja za kuhanje
  • žlčica maslaca


Postupak:

  1. Bjelanjke tući u čvrsti snijeg postepeno dodavajući prosijani šećer u prahu s cimetom, limunov sok i rum. Kad je snijeg čvrst, ubaciti u nekoliko navrata lješnjake koje smo prethodno na suhoj tavi prepržili, ogulili koricu i krupno samljeli. Lagano miješati špatulom (lopaticom) dok se smjesa ne sjedini. Sušiti u pećnici na temperaturi od 120°C 2 sata.
  2. Za ganache zagrijati vrhnje (paziti da ne zakipi) i preliti preko naribane čokolade. Ostaviti da stoji par minuta, dodati žlicu maslaca i pažljivo sve izmiješati. Kad se puslice ohlade spojiti ih ganacheom. Držati u hermetički zatvorenoj kutiji.


Steamy – Creamy

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.