Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Puslice s lješnjacima i cimetom

Prhke, nježne, aromatične uz čokoladni ganache – apsolutno savršene.

Miris cimeta u zraku, bor prepun ukrasa, Fairytale of New York na radiju. Posebna, blagdanska atmosfera se osjeća već danima kod nas. Ja obožavam ovo doba godine.

Meni je sve lijepo, sve mi je čudesno i unatoč tome što si svake godine zadam hrpu toga što trebam obaviti, koliko god na kraju dana umorna bila, svejedno je osmijeh na licu. Da, ja sam totalni božićni freak pa svake godine obavezno gledam Sam u kući, Kovrčavu Sue i Beskrajan dan. Božićne pjesme su obavezan dodatak, ukrasi samo izviru. Ponekad se zahvaljujući mojim mačkama nađu i na prilično neobičnom mjestu. Kao naprimjer u mom ormaru ili u umivaoniku.



Ove godine na blagdanskom stolu će se pronaći Speculaas keksi s bademima, medenjaci, neizostavni linzeri koji su najljepši u svojoj jednostavnosti, torta s višnjama i čokoladom, prhki keksići s bijelom čokoladom, keksići sa suhim šljivama i cimetom i ove puslice s lješnjacima. Prhke, nježne, aromatične uz čokoladni ganache – apsolutno savršene.

Sastojci:
  • 4 bjelanjka
  • 210 grama šećera u prahu
  • 3 žlice limunovog soka
  • 2 žličice ruma
  • žličica cimeta
  • 180 grama preprženih, krupno samljevenih lješnjaka
  • 100 grama tamne čokolade
  • 1/2 žličice cimeta
  • 110 ml vrhnja za kuhanje
  • žlčica maslaca


Postupak:

  1. Bjelanjke tući u čvrsti snijeg postepeno dodavajući prosijani šećer u prahu s cimetom, limunov sok i rum. Kad je snijeg čvrst, ubaciti u nekoliko navrata lješnjake koje smo prethodno na suhoj tavi prepržili, ogulili koricu i krupno samljeli. Lagano miješati špatulom (lopaticom) dok se smjesa ne sjedini. Sušiti u pećnici na temperaturi od 120°C 2 sata.
  2. Za ganache zagrijati vrhnje (paziti da ne zakipi) i preliti preko naribane čokolade. Ostaviti da stoji par minuta, dodati žlicu maslaca i pažljivo sve izmiješati. Kad se puslice ohlade spojiti ih ganacheom. Držati u hermetički zatvorenoj kutiji.


Steamy – Creamy

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Cimet, đumbir, klinčić, vanilija… samo su neki od nezaobilaznih blagdanskih začina.

Gastronomija

Mirisan vrući napitak za hladne dane.

Gastronomija

Uživanje u lješnjacima i jabukama spojenim u fantastičnom kolaču, čiji nam recept donose Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art, naš je plan za ovaj...

Gastronomija

Recept za super ukusan desert koji se ne peče i idealan je za početnike.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.