Evo jednog odličnog mini zagriska, male tortice (quiche), a takvu mini pikantnu hranu naprosto obožavam. Od različitih prepečenaca tipa bruscetta za koje sam već objavila nekoliko verzija istog ili quicheva, koje sam isto nekad davno radila i objavila, ali eto ne na svom blogu.
Radi se o malim pikantnim i prhkim torticama nadjevenim tikvicama, svježim i gorgonzolla sirom, vrhnjem te pršutom i sve lagano zapečeno. Mmm… prefino!
Potrebni sastojci:
200 g brašna
100 g hladnog maslaca
1 jaje
malo soli
po potrebi 1-2 žlice vode
Za nadjev:
3 manje tikvice
2 jaja
2 žlice sitno nasjeckanog peršina
100 g Gorgonzola sira
100 g svježeg sira
3 žlice kiselog vrhnja
sitno nasjeckan pršut
papar, sol
Priprema:

Just Good Food
Potrebni sastojci:
200 g brašna
100 g hladnog maslaca
1 jaje
malo soli
po potrebi 1-2 žlice vode
Za nadjev:
3 manje tikvice
2 jaja
2 žlice sitno nasjeckanog peršina
100 g Gorgonzola sira
100 g svježeg sira
3 žlice kiselog vrhnja
sitno nasjeckan pršut
papar, sol
Priprema:
- Tijesto zamijesite od brašna, hladnog maslaca, jednog jaja i malo soli. Mijesite ga dok ne dobijete oblik kugle, po potrebi mu dodajte malo vode. Tako oblikovano umotajte u prozirnu prianjajuću foliju i ostavite u hladnjaku 30-tak minuta.
- Za to vrijeme pripremite nadjev. Tikvice operite, posušite, prerežite po dužini, te ih narežite na ploške. Sitno nasjeckajte peršin kojem dodajte jaja, vilicom razmrvljenu Gorgonzollu, svježi sir i vrhnje. Pršut također sitno nasjeckajte i dodajte nadjevu. Začinite sve solju ( ne previše jer je sir, ali i pršut već sam po sebi slan). Popaprite i sve dobro izmiješajte.
- Pećnicu zagrijte na 180 Celzijusa. Tijesto premijesite, podijelite na šest dijelova, pa svaki okruglo razvaljajte i stavite u nezamašćen valoviti kalupić, tako da napravite povišen rub. Po tijestu rasporedite tikvice, premažite nadjevom i pecite oko 30- tak minuta.
Just Good Food
In this article:gorgonzola, just good food, nada duhović, pršut, recept, recepti, tikvice, tortice

Click to comment
You must be logged in to post a comment Login