Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Quiche s tikvicama, gorgonzolom i pršutom

Jako, jako fino!

Evo jednog odličnog mini zagriska, male tortice (quiche), a takvu mini pikantnu hranu naprosto obožavam. Od različitih prepečenaca tipa bruscetta za koje sam već objavila nekoliko verzija istog ili quicheva, koje sam isto nekad davno radila i objavila, ali eto ne na svom blogu.

Radi se o malim pikantnim i prhkim torticama nadjevenim tikvicama, svježim i gorgonzolla sirom, vrhnjem te pršutom i sve lagano zapečeno. Mmm… prefino!

Potrebni sastojci:

200 g brašna
100 g hladnog maslaca
1 jaje
malo soli
po potrebi 1-2 žlice vode

Za nadjev:

3 manje tikvice
2 jaja
2 žlice sitno nasjeckanog peršina
100 g Gorgonzola sira
100 g svježeg sira
3 žlice kiselog vrhnja
sitno nasjeckan pršut
papar, sol

Priprema:
  1. Tijesto zamijesite od brašna, hladnog maslaca, jednog jaja i malo soli. Mijesite ga dok ne dobijete oblik kugle, po potrebi mu dodajte malo vode. Tako oblikovano umotajte u prozirnu prianjajuću foliju i ostavite u hladnjaku 30-tak minuta.
  2. Za to vrijeme pripremite nadjev. Tikvice operite, posušite, prerežite po dužini, te ih narežite na ploške. Sitno nasjeckajte peršin kojem dodajte jaja, vilicom razmrvljenu Gorgonzollu, svježi sir i vrhnje. Pršut također sitno nasjeckajte i dodajte nadjevu. Začinite sve solju ( ne previše jer je sir, ali i pršut već sam po sebi slan). Popaprite i sve dobro izmiješajte.
  3. Pećnicu zagrijte na 180 Celzijusa. Tijesto premijesite, podijelite na šest dijelova, pa svaki okruglo razvaljajte i stavite u nezamašćen valoviti kalupić, tako da napravite povišen rub. Po tijestu rasporedite tikvice, premažite nadjevom i pecite oko 30- tak minuta.


Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Želite li brzinski ljetni ručak ili laganu večeru imamo za vas palačinke od tikvica. Isprobajte ih - nećete požaliti!

Gastronomija

S obzirom na to da niste stigli pripremiti kraljevski doručak neka vam smoothie "priskoči" u pomoć.

Gastronomija

Heljda je nekada, uz krumpir, bila osnovna seljačka hrana, budući je vrlo jednostavna za uzgoj jer uspijeva na siromašnoj, jako pjeskovitoj zemlji s dosta...

Gastronomija

Polpete. Popečci. Kako god ih zvali, ovaj snack proći će i kod djece koja izbjegavaju povrće.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.