Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

Razmjena kozmetike je loša

Savjeti stručnjaka u vezi dijeljenja ruževa, maskara, rumenila…

Hitno vam treba malo pudera i maskare jer vas očekuje važan sastanak ili spoj, a vi ste svoju kozmetičku torbicu ostavili kući. Kolegica vam može posuditi jedno i drugo, a vi rado prihvaćate ponudu. A da li ste razmislili koliko je to higijenski i zdravo?

"Nije dobro posuđivati tuđu kozmetiku jer se mogu prenijeti razne infekcije izazvane bakterijama, virusima i gljivicama", rekla je dr. Maja Ceković iz Poliklinike za dermatologiju, venerologiju i kirurgiju Dermangio.

Najčešće virusne infekcije koje se mogu tako prenijeti su bradavice, a od bakterijskih to mogu biti razne infekcije poput crvenila kože, gnojnih upala, a gljivične infekcije očituju se obično crvenilom i ljuštenjem kože.

"Najveća opasnost je razmjena vlažnih spužvica i kistova. Također nikad nemojte koristiti tuđe rumenilo, ruž ili ostale preparate jer ne znate kako općenito reagiraju na vašoj koži", rekla je Ceković.

Teško izlječivi problemi

Preporuka dermatologa je da se suzdržite od davanja ili korištenja tuđe kozmetike jer posljedice mogu biti neugodne. "Česta pojava kod razmjene kozmetike su mladenačke ravne bradavice koje se teško liječe pa bi bilo dobro pripaziti", kaže Ceković.

Osim što bi bilo dobro maknuti ruke iz tuđe kozmetičke torbice pripazite i na savjete prijateljica oko preparata jer ono što odgovara koži vaše frendice na vama će možda izazvati neugodnu reakciju. Vjerujte savjetima stručnjaka i neka kozmetika bude vaša osobna stvar.

Protiv posuđivanja kozmetike je i poznata hrvatska vizažistica Marija Koprtla. "Kad ja radim npr. modne revije svaki model ima svoju spužvicu, a ja kao i svaki vizažist koji drži do sebe alat uvijek držim čistim. Nisam za posuđivanje kozmetike, treba držati do higijene", rekla je Marija.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Riti Tiimus, menadžerica za održivost zone Europa, govori kako se Grupa L´Oréal, globalni beauty lider, bori protiv klimatskih promjena.

Beauty report

U pet proizvoda koje uchka donosi, priroda je dodirnuta ljudskim rukama, oblikovana je znanjem i stručnošću te je harmoničnim postupcima pretočena u elegantnu i...

Savjeti i preporuke

Cijene su dosta pristupačne, s obzirom na sastav proizvoda i same benefite koje pruža koži.

Dobar posao

Samom inovacijom uspješno je proizveden najkvalitetniji pčelinji otrov na svijetu, a u našoj redakciji smo ga imali čast isprobati u proizvodima BeeVenom touch.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.