Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Razmjena robe na zabavi

Uvijek moderni uz "swap"!

Mrak vam pada na oči kada otvorite vlastiti ormar i kroz glavu vam prođe „nemam ništa za obući“. Sanjate o novim stvarčicama, a nemate toliko novaca, pogotovo u ovo recesijsko vrijeme.

Slobodna razmjena stvari i usluga


Kako si pomoći? Odgovor se krije iza engleske riječi „swap“ ili u prijevodu trampa, koja se događa kada s istomišljenicama razmjenjujete odjevne predmete i druge zanimljive stvarčice.

Već nekoliko godina, u SAD i nekim europskim državama sve su popularnije Swap zabave na kojima se okupe osobe koje razmjenjuju specifičnu vrstu stvari. Izuzetno je važno, da zabava bude tematska – ako je dan za razmjenu t-shirta, tada donesete samo majice.

Također je potrebno dogovoriti pravila trampe pa da svi koji dođu, odu kući sretni s nečim novim u rukama. Mijenja se stvar za stvar i pritom pazi na približno istu vrijednost, da nitko ne bude uskraćen.

Pri organizaciji ovakve zabave pripremite i ukusnu zakusku, te spojite ugodno s korisnim.

Swap na hrvatski način

Kod nas smo „swap“ našli na forumu internetske stranice stvaram.com, na kojem se okupljaju kreativci koji na taj način razmjenjuju proizvode i mišljenja.

Osim materijalnog dobitka formiraju se i grupice istomišljenika,a intenzivnim druženjem preko „razmjene“ stvaraju se i nova prijateljstva.

– Osobno sam organizirala i koordinirala sve swapove na forumu Stvaram.com. Osim toga sudjelujem u mnogim inozemnim "swapowima", naročito onima koji se tiču ručnih radova. Odlični su za zbližavanje kreativnih ljudi, a osim toga kreativci vole pokazivati i poklanjati svoje radove, priča osnivačica ove kreativne stranice Eleonora Barolin.

Cure sa "Stvaram" foruma najviše razmjenjuju vlastite ručne radove, prvenstveno pletene i heklane, ali i lutkarske proizvode.

– Kad se prijave svi koji žele sudjelovati tad izaberemo temu, dodijelimo partnerice  tako da nitko ne izvisi, govori Eleonora.

Mijenjajte robu, stvarajte prijateljstva!

Novim mamama je, primjerice, zanimljivo razmjenjivati opremu i igračke za djecu. Možete trampiti i svoje cipele kad vam dosade, te kozmetiku. Ako ste izašli iz „đira“ određene glazbe, promijenite CD za neki novi melos, koji je postao ugodniji vašem uhu.

Složi li se zanimljivo i entuzijastično društvo „swapovaca“ moguće je čak i razmjena usluga kao što je čuvanje djece ili kućnih ljubimaca. Možete se dogovoriti i za pomoć pri organiziranju kućnih zabava ili obavljanju sitnih popravaka.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Drama Queen

I kćeri bi htjele promijeniti očeve i majke bi htjele promijeniti sina. Nekad bi i sestra htjela promijeniti brata.

Moj dom

Izbacite nepotrebnu odjeću i organizirajte ju lakše korištenje.

Moj dom

Dovedite najbolju prijateljicu koja će vam pomoći u donošenju odluka što baciti, a što nositi i ove jeseni.

Savjeti stručnjaka

Vrtoglave pete, uske traperice, steznici i neudobno donje rublje samo su neki od modnih trendova koji mogu nanijeti ozbiljne posljedice vašem tijelu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.