Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Ražnjići od kozica i tikvica

Idealno predjelo, prilog ili "snack" na partyju.

Za ljetne dane su kao stvoreni mali lagani obroci, a nema ništa slađe i spretnije za jesti od ražnjića. Iako djeluje komplicirano napikavanje raznih sastojaka, u ovom receptu nema puno muke, jer su u pitanju svi glavni sastojci – kozice i tikvice, koji se umaču u izmiksanu crvenu papriku s lukom.  Vrijeme pripreme je samo 35 minuta.

Potrebni sastojci:
  • 20dag kozica
  • 1 zelena tikvica
  • 1 crvena paprika
  • 1 luk srebrenac
  • 1/2dcl maslinova ulja
  • malo soli


Postupak kuhanja:
  1. Očistite kozice i stavite ih u hladnjak.
  2. Tikvicu narežite po duljini na tanke ploške (po mogućnosti na mesoreznici),a po tom svaku plošku prepolovite po duljini.
  3. Operite crvenu papriku i narežite na 4 dijela. Očistite od koštica i narežite na štapiće. Luk srebrenac očistite i narežite na tanke ploške.U tavu stavite malo maslinova ulja i propirjajte srebrenac,a potom dodajte crvenu papriku i malo soli. Ostavite sve da lagano kuha 30-ak min. Smiksajte, ohladite i stavite u hladnjak do upotrebe.
  4. Na drveni štapić nabodite polovice štapića tikvice i kozicu (po duljini),zajedno zamotajte u tikvicu i oko štapića. Ražnjiće složite u protvan, na papir za pečenje i pecite 10-ak minuta u pećnici na 180 C.
  5. Na dno visoke čaše stavite umak od paprike, u koji uronite ražnjić. Poslužite toplo.
Just good food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Gastronomija

Za više ideja o tome što možete ponijeti na piknik, donosimo jednostavne recepte za super jela gotova u svega pola sata!

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Brinimo jedna o drugoj

Akne, suha koža i kosa, lomljivi nokti pa čak i stanja poput ekcema, dijelom su rezultat genetike, a dijelom neadekvatne prehrane.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.