Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Recept za Gazpacho

Ljetna juha, zanimljivo predjelo ili jednostavno kulinarsko umjetničko djelo.

Gazpacho je savršena ljetna juha, jednostavno jelo koje možete pripremiti i nekoliko sati ranije i dobro ohladiti. Osim što je zanimljivo predjelo, možete ga posluživati i kao snack ili – uz dodatak kruha – kao lagano glavno jelo.



Poznato je da jedemo gotovo svim čulima i zato za vaš obrok od tog jednostavnog predjela pokušajte pripremiti malo umjetničko djelo. Primjerice, poslužite ga u prozirnoj zdjelici ili čaši, pospite svježim listovima bosiljka i pinijama, uz dodatak kockica leda. U vodu za kockice leda možete nasjeckati bosiljak i tako je zamrznuti.



Recept potječe iz Španjolske i u originalu sadrži i luk i češnjak koji po potrebi, ili samo u ovoj prilici, možete izostaviti.

Potrebno je (za 4-6 osoba):
  • 4 zrele rajčice
  • pola krastavca
  • 1-2 paprike
  • pola luka
  • 1-2 režnja češnjaka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 5 žlica limunova soka
  • 2 žličice soli, po potrebi papar
  • 1-2 čaše vode


Priprema:


1. Rajčice raspoloviti i posoliti te nakon minutu-dvije usitniti mikserom kao na slici.
2. Dodati oguljeni krastavac (odstraniti sjemenke ako su velike), papriku bez sjemenki i ostale sastojke te dobro usitniti. Ako se rajčice teže usitnjavaju, slobodno odmah u početku dodati malo vode.
3. Dodati malo hladne vode ako je pregusto, staviti u hladnjak i poslužiti potpuno ohlađeno.



Po potrebi i želji:
  • poslužiti u tanjuru ili zdjelici s kockicama leda
  • dodati svježe listove bosiljka ili metvice
Napomena: Ako nije riječ o predjelu, jelu možete dodati krišku starog bijelog kruha bez korice. Kruh prethodno kratko namočiti u toplu vodu.

Marina kuharica

Mare

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.