Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Perut je neugodna pojava koja pogađa gotovo 40 posto odraslih. <br />

Beauty report

Recite zbogom peruti

Perut je neugodna pojava koja pogađa gotovo 40 posto odraslih.

Iako je to medicinski problem, zdravlje čovjeka nije ozbiljnije ugroženo, ali ga prate subjektivne smetnje i nelagoda. Zbog toga ljudi nerado nose tamnu odjeću jer se na njoj ističe njihov problem, gube samopouzdanje i osjećaju se nesigurno. Kako bi prevencija i liječenje bili što djelotvorniji, treba prije svega razumjeti što je perut i zašto nastaje.

Sve počinje na koži, organu velike površine koji se stalno obnavlja – stare ćelije odumiru i ljušte se, a zamjenjuju ih nove, postepeno i neprimjetno. U slučaju peruti proces odumiranja ćelija toliko se ubrzava da odumrli ostaci kože počinju formirati ljuskice, nama poznatije kao perut. Također, može se javiti i svrab što je posljedica lakše upale uzrokovane gljivicama, te crvenilo koje se ne javlja samo na području tjemena već i na obrvama, obrazima i iza ušiju.

Petra Uremović, vlasnica frizerskog salona „Frizeraj“ istaknula je kako puno njenih klijenata ima ovaj problem.

– Perut se obično javlja kao posljedica nekog stresa, nervoze ili pak zbog nekog oblika poremećaja hormona. Osim toga, prisutnost zagađivača u okolišu također mogu doprinijeti nastanku peruti – ističe Petra.

Kod liječenja peruti, najvažnije je naći odgovarajući preparat koji će pomoći pri uklanjanju ove tegobe.

– Mi svojim klijentima savjetujemo Revlonov piling protiv perutanja koji sadrži granule, te se masiranjem nanosi na suhu kosu, a to se izvodi isključivo u frizerskim salonima. Super je što tretman ne traje dugo, a to je vrlo bitno s obzirom na vječni nedostatak vremena od kojeg pati većina ljudi. Ponekada je dovoljan samo jedan piling da se problem riješi. Ipak, mi savjetujemo da se napravi četiri takva tretmana kako bi se perut u potpunosti uklonila – kaže Petra.

Revlon "anti- dandruff" tretman vrlo učinkovit

Kako bi se spriječilo vraćanje peruti, potrebno je kod kuće kosu nakon pranja tretirati tako zvanim „anti-dandruff“ tretmanom iz Revlon asortimana, koji s tjemena uklanja mikroorganizme koji uzrokuju pojavu peruti. Tretman djeluje na principu čišćenja tjemena te vraća osjećaj opuštenosti i hidratacije, ali i pojačava samopouzdanje.

Tako smo sigurni da ćemo barem mjesec dana biti bez peruti, jer, kako kaže Petra, potpuno rješavanje ovog problema nažalost je gotovo nemoguće. No ipak, redovitim korištenjem odabranih proizvoda, možemo perut držati „pod kontrolom“.

– Kao što sam već navela, perut se, između ostaloga, pojavljuje i zbog stresa, a danas gotovo nitko nije pošteđen od živciranja i stresnog života. To je jedan od razloga što je perut tako teško iskorijeniti – navodi Petra.

Dakle, manje stresa, više smijeha i redovito korištenje kvalitetnih proizvoda protiv peruti, čarobna je formula koja krije tajnu rješenja ovog neugodnog problema.


SHE.HR POKLANJA  – REGISTRIRAJ SE I OSVOJI

She.hr i frizerski studio "Frizeraj" najbrža 3 čitatelja nagrađuju s predstavljenim tretmanom protiv peruti te profesionalnim Revlonovim preparatima za kosu s problemom perutanja.

Informaciju o preuzimanju nagrada dobitnici će primiti na njihove e-mail adrese koje su prijavili pri registraciji.

Vaš She.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Makadamijin orah je najskuplji orašasti plod, a naziva se i kraljevskim zbog svih blagodati koje ima na zdravlje, u prehrani i u kozmetici.

Savjeti stručnjaka

Od onih stvari koje prilično mrzimo vidjeti, kako na sebi tako i na drugima, sigurno je negdje pri samome vrhu prhut.

Savjeti i preporuke

Mjesto koje je već odavno steklo povjerenje mnogih kada je u pitanju njega kose, kože i noktiju je Kalmar Hair & Skin Boutique u...

Seks i osjećaji

Osobe koje imaju stresan život ponekad dožive da se njihovi svakodnevni problemi preliju u krevet i unište seksualnu želju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.