Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Rekreativni boks za dobru liniju

Boks jedan od najpopularnijih ženskih rekreativnih sportova.

Za dva do tri mjeseca intenzivnog rada možete se „pretvoriti“ u savršeno oblikovanu ženu, tvrdi za She.hr boksački trener Josip Didović.

– Dnevni trening ženskog boksa ne traje više od 45 minuta, tako da svaka žena ma koliko god „brzo“ živjela može za sebe odvojiti navedeno vrijeme, dodao je Didović.

Samoupouzdanje, refleksi i mišići

Danas skoro sve fitness dvorane nude ženski boks, ili neku vrstu kombinacije aerobika s boksom što govori kako zaista može biti učinkovit za tijelo i za duh.

Boks treba kondicijsku potporu, a osim nje i dugu fizičko-mentalnu pripremu kao što je izoštravanje osjetila, učenje borilačke tehnike napada i obrane, fleksibilnost, eksplozivnost, refleks i nikako ne na kraju – osjećaj samopouzdanja.

Kad krenete na treninge ženskog boksa, popravljate kondiciju dinamičnim zagrijavanjima, ubrzavate metabolizam. Na taj način potičete razgradnju masnih naslaga, jačate snagu, utječete na motoriku.

Razvijaju se mišići nogu, tricepsi, ramena i leđa, a ono što je ženama najbitnije odlično se mogu učvrstiti grudi i stražnjica, te izgubiti masne naslage na trbuhu. Ženski boks idealno odgovara današnjem načinu života jer pomaže u eliminaciji stresa i oslobađanju nakupljene negativne energije.

Pazite na udarce u glavu

Jedini minus i najveći nedostatak boksa, mogu postati udarci u glavu, ako se žene odluče za intenzivnije bavljenje boksom. Koliko god dodatno izoštravali mentalnu snagu kroz ovaj sport, neizbježno je reći da treba pripaziti na učinke konstantnog udaranja u glavu.

– Na sparingu, žene koriste rukavice 24 unce, odnosno tri puta veće rukavice nego što se koriste na natjecanjima. Samim time su ozljede u ženskom boksu svedene na minimum. Međutim, pridržavanjem pozitivnih strana boksa, može se reći da se ženskim boksom ne može izgubiti ništa više osim viška nakupljenih kilograma, upozorava Didović.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Događanja

Otkrivamo što to čini žene ljubomornima, zašto se ponekad pretvaraju u monstrume iz čista mira tražeći izlike u PMS-u i tko su njihovi zakleti...

Seks

Izgled, težina, spretnost... puno je toga što se partneru mota po glavi.

Seks

Dame, ako niste raspoložene za seks vikendom, možete odahnuti.

Dobar posao

Za usporedbu, zastupljenost žena u upravama 350 najznačajnijih društava na Londonskoj burzi prema podacima The Female FTSE Board Report za 2023. je 40% i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.