Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Revolucionarna kolekcija grudnjaka

Grudnjak koji osigurava najveću potporu i dolazi u čak 25 veličina

Treniranje bez sportskog grudnjaka većini je žena gotovo nezamislivo. Istovremeno, njihova različita tjelesna građa, baš kao i različite tjelesne aktivnosti kojima se mnoge žene bave, zahtijevaju i modele koji su pažljivo prilagođeni svakoj od njih. Savršeno pristajanje i potpora u ovom su slučaju najvažniji, jer neudobni sportski grudnjak odbija žene od vježbanja.

‘Često znamo reći – ako nema grudnjaka, nema ni vježbe ni trčanja’, ističe Julie Igarashi, potpredsjednica u Nike Women’s Training odijelu. ‘Većina žena nosi grudnjake krive veličine. To je nešto što moramo popraviti.’

Upravo je to inspiriralo Nike da pokrene dvogodišnje istraživanje, testiranje te dizajniranje i razvoj kako bi stvorio idealni sportski grudnjak. Rezultat tog istraživanja je Nike Pro Bra – inovativna linija grudnjaka koji savršeno pristaju tijelu i tijekom najzahtjevnijih pokreta.

nike1Nike Pro Bra linija grudnjaka sastoji se od pet modela grudnjaka, od kojih je najistaknutiji Nike Pro Rival grudnjak koji osigurava najveću potporu i dolazi u čak 25 veličina – čime obuhvaća sve žene, bez obzira na sportove kojima se bave. U kolekciji se nalazi i Nike Pro Fierce grudnjak, kao i dorađeni Nike Pro Classic i Nike Pro Indy. Nike Pro Classic nudi i podstavljeni model.

Grudnjaci su usklađeni i s novim Nike Pro 360 Fit sustavom koji sadrži kalkulator što pomaže sportašicama u potrazi za najboljom veličinom.

Upravo kombinacija novih grudnjaka i Nike Pro 360 Fit sustava predstavlja vrhunac procesa globalnog dizajna u kojemu se vodilo računa o svakome detalju.

nike tekstInformacije i komentari koje Nikeovi dizajneri dobivaju od sportašica i sportaša ključni su element za ovaj svjetski sportski brand. Tako je i u fazi istraživanja najnovijih grudnjaka Nike intervjuirao veliki broj sportašica. Njihov ključni odgovor bio je – što je potpora jača, manja je udobnost.

‘Imali smo jasnu misiju – usavršiti grudnjak koji osigurava snažnu potporu, bez da se žrtvuje osjećaj udobnosti’ ističe Stephy Scott, dizajner u odjelu Nike Innovation.

BIOMEHANIČKO TESTIRANJE

Nike dizajnerski tim je tijekom istraživanja surađivao i s britanskim sveučilištem Loughborough, jednime od vodećih u istraživanju sportskih grudnjaka. Ondje su se s tamošnjim istraživačima izvodila i biomehanička testiranja na sportašicama tijekom njihovih aktivnosti. Pomoću čak 200 scena u usporenoj jednosekundnoj snimci analizirali su se pokreti prsa sportašica koje su nosile grudnjak tijekom trčanja. Tada je zabilježeno pomicanje grudnjaka i bilo je jasno da se upravo u tom dijelu on treba usavršiti kako bi savršeno odgovarao tijelu i tijekom najzahtjevnijih aktivnosti.

Kako bi se izmjerilo točno pomicanje grudnjaka tijekom aktivnosti sportašica, Nikeovi dizajneri su se obratili stručnjacima koji su sa znanstvene strane precizno opisali kako se grudi kreću tijekom trčanja i upravo je to bio ključni element tijekom usavršavanja idealne potpore grudnjaka.

NAJKVALITETNIJI MATERIJALI

Materijal je veoma bitan dio sportskog grudnjaka i upravo su toga bili svjesni i u Nikeu. Pro Rival grudnjak je odličan primjer visokih standarda u pogledu materijala. On u sebi sadrži materijal satkan od najfinije sintetičke tkanine koja osigurava osjećaj mekoće – glavne osobine donjeg rublja. Posebni strojevi za pletenje korišteni su da bi se ispleo materijal dvostruko čvršći od onoga u standardnim grudnjacima. Rezultat je iznimno nježan i dovoljno rastezljiv materijal koji istovremeno osigurava i pravu potporu.

nike 5Puno se pažnje posvetilo i pojasu grudnjaka koji je često na udaru kritika. Tako su se prilikom izrade grudnjaka tražili najmekaniji elastični materijali koji se gotovo neće osjetiti tijekom nošenja grudnjaka. I tu se pazilo na savršen omjer odgovarajuće potpore i udobnosti.

PRISTAJANJE

Dizajniranje grudnjaka započelo je sa sportašicama – i s njima je moralo i završiti. Više od 300 sportašica testiralo je sportski grudnjak i ocijenjivalo njegovu potporu i prilagodljivost tijelu. Osim toga, grudnjaci su podvrgnuti i pranju koje je trajalo ukupno 1 800 sati kako bi se testiralo njihovo skupljanje, rastezljivost, izdržljivost, osjećaj pod rukom i sam izgled grudnjaka.

U potrazi za savršenom veličinom za svaku ženu pojedinačno, Nike je, nakon dvije godine usavršavanja, razvio sustav Nike Pro 360 Fit. U kalkulator u sklopu sustava potrebno je unijeti opseg prsnoga koša i opseg grudi, a kalkulator će zatim prikazati preporučenu veličinu grudnjaka. Početno testiranje na 100 sportašica pokazalo je da točnost izračuna čak oko 80 posto.

Nova kolekcija grudnjaka Nike Pro na hrvatsko tržište dolazi u kolovozu 2014.

Nike Pro Rival – 379,00 kn

Nike Pro Fierce – 299,00 kn

Nike Pro Classic – 229,00

Nike Pro Indy – 199,00 kn

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

IKEA predstavlja DAJLIEN, limitiranu kolekciju za vježbanje kod kuće s 19 svestranih proizvoda koji omogućuju ljudima da se više kreću u svakodnevnom životu te...

Budi fit

Na tu temu smo razgovarali i s našim fitness trenerom i promotorom zdravog života, Marijem Valentićem...

Duh i tijelo

Pripremili smo za vas 10 jednostavnih savjeta kojima i sami možete znatno popraviti vaše stanje

Duh i tijelo

Dobra je vijest da jogu možete vježbati i u udobnosti vlastitog doma.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.