Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Rolada sa šumskim bobicama

Rashlađeni kolač u bojama šumskog voća. 

Za one prave ljubitelje hladnih, ljetnih, voćnih poslastica, ovo je jedan upravo takav kolač, sa svježim bobičastim voćem i kremom od sira. Dobro rashlađeno nestat će dok kažete keks ili još bolje rolada.



Sastojci :

Za biskvit:

6 jaja
80 g šećera
1 bourbon vanilin šećer
120 g brašna
2 žlice škrobnog brašna (Gustin)
2 žlice kakaa



Za nadjev:

200 g svježeg sira
100 g šećera u prahu
1/2 kg različitog voća poput jagoda, borovnica, ribizla ili malina
150 ml slatkog vrhnja



Za ukrašavanje:

bobičasto voće
tučeno slatko vrhnje
i šećer u prahu



Postupak :

1 . Zagrijte pećnicu na 200 C. Odvojite bjelanca od žumanaca pa žumance stucite s 80 g šećera, bourbon vanilin šećerom i jednom žlicom vruće vode. Preko smjese prosijte brašno pomiješano sa škrobnim brašnom i kakaom, pa sve izmiješajte izmjenično sa snijegom od bjelanjaka.
2 . Smjesu izlijte na lim od pećnice obložen papirom za pečenje, stavite u pećnicu i pecite desetak minuta. Pečen biskvit preokrenite na kuhinjsku krpu posutu sa šećerom, a zatim papir lagano navlažite vodom i oprezno odlijepite od biskvita. Smotajte biskvit zajedno s krpom u roladu i ostavite ga tako da se ohladi.
3 . Voće operite, procijedite i izmiksajte ga u multipraktiku. Sir izmiksajte sa šećerom u prahu, pa mu dodajte izmiksanu voćnu kašu. Gumenom žlicom za kreme dobro izmiješajte. Slatko vrhnje stucite u šlag i umiješajte u smjesu od sira i voća.
4 . Biskvit odrolajte i premažite ga nadjevom. Ponovno ga lagano zarolajte, stavite na tacnu ili tanjur po vašem izboru i ostavite u hladnjaku na najmanje 2 sata. Prije samog posluživanja, roladu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem, voćnim bobicama i šećerom u prahu.

Just Good Food 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Ganache je čokoladna krema koju bi, svi oni koji vole pripremati slastice, trebali imati u malom prstu

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.