RTL2 započeo s emitiranjem

U nedjelju, 2. siječnja u 18 sati svečano je pušten u emitiranje novi specijalizirani kanal – RTL2. Pod motom "Samo zabava!", Ivan Lovreček, član Uprave RTL Televizije i Martina Vuletin, urednica specijaliziranog kanala RTL2, uz šampanjac i dobro raspoloženje, stiskanjem crvenog gumba označili su svečani početak emitiranja novog kanala RTL Televizije.

Emitiranje programa počelo je uz američku komediju Vrući rod, nakon čega je prikazana super popularna američka serija Malcolm u sredini. Sudeći po rezultatima gledanosti, dokumentarne serije koje su uslijedile na programu RTL2, Kraljevi leda i Muškarci sa sjekirama, privukle su i zadržale najviše gledatelja uz male ekrane. Uslijedila je serija Dexter i američka komedija U mašini s Usherom u glavnoj ulozi.

Ivan Lovreček izrazio je svoje zadovoljstvo pokretanjem novog kanala čime se, kako je rekao, otvara i nova era televizijskog tržišta u Hrvatskoj. "Ovaj povijesni korak za RTL Televiziju znači izuzetno puno, a još više za gledatelje", istaknuo je Lovreček.

Gledatelje RTL2 u 2011. godini očekuje mnoštvo zabavnih sadržaja te emisija odabranih kako bi zadovoljile upravo želje i interese svojih gledatelja. Urednica programa Martina Vuletin tom prilikom najavila je mnoštvo zabavnog i dokumentarnog sadržaja: "U programu RTL2 imat ćemo mnogo zanimljivih filmova, novih premijernih serija, nagrađivanih dokumentaraca. Gledateljima ćemo ponuditi i puno zabavne lokalne produkcije, novi talk show. Ukratko, za svakog člana obitelji naći će se ponešto". Vuletin je također izrazila i zadovoljstvo postignutom gledanošću kao i reakcijama gledatelja od kojih smo zaprimili brojne čestitke.

S obzirom da je od tada RTL televizija zaprimila više upita građana o navodnim tehničkim problemima s traženjem kanala, treba istaknuti kako je RTL2 trenutno dostupan samo na platformama; DVB-T, MaxTV i Bnet. Drugim riječima, oni koji gledaju IskonTV, OptiTV, DigiTV, TotalTV i sl. nisu u mogućnosti gledati RTL2.