Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Samo još ovo… i bit ću sretna

Kada je fokus usmjeren na budućnost, stvara se način razmišljanja koji kaže samo još ovo, pa ću onda biti sigurna, sretna, voljena i slično.

Zapadna civilizacija, obrazovanje i odgoj usmjereni su na ostvarenje mnogobrojnih ciljeva. Vjeruje se kako će ostvareni cilj rezultirati određenim uspjehom, koji će tada donijeti zadovoljstvo, slobodu, sreću, novac ili ljubav. Naglasak se stavlja na budućnost i prošlost, a sadašnjost se žrtvuje za nešto što će doći.

Samo još ovo

Kada je fokus usmjeren na budućnost, stvara se način razmišljanja koji kaže samo još ovo, pa ću onda biti sigurna, sretna, voljena i slično. Takav način razmišljanja onemogućuje ispunjen život jer je najčešće prisutno nezadovoljstvo, umor i iscrpljenost, što su stanja koja se ignoriraju zbog uvjerenja da će doći nagrada kad se cilj ostvari. Bilo da je riječ o obrazovanju, pronalasku partnera, novom poslu, važno je samo: Onda kada to budem imao/la, tad će sve sjesti na svoje mjesto.

Tako propuštamo ono što se zaista događa sada i um koji je naučen da uvijek traži nešto novo, tražit će samo još ovo i kada se ostvare očekivani, zacrtani ciljevi. Uvijek će trebati još nešto kako biste bili zadovoljni, što znači da nikada nećete imati dovoljno ili nećete biti dovoljni. Samo još bolje plaćen posao, bolji partnera, više novca, uvijek ćete morati raditi na sebi kako biste bili još svjesniji i zadovoljniji. A kada i ostvarite to što ste namjeravali, nakon vrlo kratkog vremena reći ćete: samo još ovo.

Zbog čega želite još?

Mehanizam podsvijesti koji želi nova iskustva i želi više koristan je jer stvara znatiželju i usmjeren je prema istraživanju i ekspanziji, ali pozicija iz koje ulazite u iskustvo ono je što čini razliku.

Odmalena učimo pravila, kažu nam tko smo, što smo i što želimo. Kažu nam je li i kako je moguće nešto ostvariti, kako ćemo se osjećati dok nešto radimo, pa i kada to ostvarimo. Naučimo i koji su osjećaji dobri, a koji su loši, kako se ponašaju djevojčice i žene, a kako dječaci i muškarci. Moraš biti dobar i slijediti pravila, sve su to činjenice, zar ne!?

Stanje svijesti je temelj

Stanje svijesti iz kojeg pristupate ostvarenju nekog cilja, bilo da je riječ o generiranju većih prihoda, pronalasku partnera, učenju ili radu na sebi, temelj je zadovoljstva i ispunjenog života.

Ako radite 10 sati dnevno da biste privrijedili za obitelj, koju zbog toga uopće ne viđate, i pritom radite posao koji se najviše isplati, pa ste umorni i nezadovoljni kad ste s obitelji – koji je smisao?

Istovremeno, ako ste usmjereni isključivo na budućnost i ostvarenje zacrtanih ciljeva, uvijek ćete sebe definirati kao osobu koju određuje ono što ima i, još važnije, ono što nema, te ćete tako doživljavati ljude i svijet oko sebe. Na takav način teško je vidjeti razne mogućnosti i rješenja i ono što već imate sada.

Sada je život

A sada se događa život, događate se vi upravo onakvi kakvi jeste. Kada je fokus usmjeren u ovaj trenutak, vidite i promjene koje se događaju iz sekunde u sekundu, pogled na svijet i mogućnosti se širi, a u vašem umu stvara se prostor u kojem vidite sve što jeste i koliko toga već imate. I možda sada niste u potpunosti zadovoljni i ne možete prihvatiti sve što se događa, ali tu sve počinje. Biti u ovom trenutku, sa sobom, čuti, vidjeti i osjetiti sebe i sve što vas okružuje.

Opušten i lijep život u kojem radite i izražavate se na svoj način, okruženi ste ljudima koje volite i razvijate se sa svakim iskustvom nalazi se u vama. Vaš će ga um realizirati ako preusmjerite njegov fokus u ovaj trenutak, u ono što je sada, čime se otvarate životnoj energiji i znanju koje je neiscrpno. Tada živite koristeći se blagodatima zapadne civilizacije i razvijajući se na način koji želite s lakoćom i uživanjem u svakom trenutku.

 

“Ako se osjećate izgubljeno, razočarano, neodlučno ili slabo, vratite se sebi i onome tko ste, ovdje i sada, i kad stignete tamo, otkriti ćete sebe, poput cvijeta lotosa u punom cvatu, čak i u blatnjavom jezeru, lijep i snažan. “

Masaru Emoto

 

Autorica članka je Ivana Song, stručnjakinja za razvoj osobnih i sistemskih potencijala, certificirani coach i osnivačica samorazvojnih programa Mind JuMp edukacije. mindjump.co

 

Više

Horoskop

Tijekom lipnja bit ćemo pod utjecajima mnogih planeta i njihovih kretanja. Retrogradni Merkur i dalje traje, sve do 3. lipnja!

Drama Queen

Postoji ogroman broj sekti, društava, udruženja, stranki u koja se čovjek ponekad mora, a nekad poželi učlaniti.

Drama Queen

Ne znam što je normalno i gdje su te granice normalnih ponašanja, budući da smo često licemjerni.

Zanimljivosti

Stiže nam travanj najljepši mjesec proljeća, a astrolozi ističu da će određeni datumi biti posebno sretni za svaki horoskopski znak.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.