Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Savijača s jabukama od 750 metara

Nesvakidašnji događaj u Zadru zabilježen je prošle subote.

Zadarskom Kalelargom pružila se najduža savijača od jabuka viđena u Dalmaciji, savijača ”Krševan”. Naime, kuhari i kuharice 25 zadarskih restorana cijelu su noć valjali tijesto punivši ga jabukama doniranih od voćara zadarske županije da bi u subotu ujutro Zadrane dočekao 750 metara dug stol od početka do kraja popunjen savijačom od jabuka.

Nažalost mnoštvo oko duge trpeze rastjerala je kiša, pa su mnogi sebi uzeli po komad uživavši u savijači u zaklonu.

Nosili kući pa usput podijelili

– Moje prijateljice i ja svaku subotu sjedimo na Kalelargi, pa je tako bilo i ove. Nažalost zbog kiše mislile smo da nećemo uspjeti probati savijaču, no na stol do nas došli su ljudi kojima su pekarice dale veliki komad da ponesu kući. Bili su toliko ljubazni pa su svoj komad podijelili s nekoliko okolnih stolova pa smo tako probale. Savijača od jabuka im je odlična! Čak je bolja od one koju radim sama – kroz smijeh je za She.hr rekla gospođa Nina P. koju smo sreli na Kalelargi nakon kiše.

Nakon Millenium jumpa, Morskih orgulja i Noći punog mjeseca za početak prosinca Zadrani su smislili novi originalni događaj koji bi vrlo lako mogao prijeći u tradiciju i na taj način bogati ljetni program proširili i na advent.

Tona jabuka, pola tone brašna

Za adventsku savijaču utrošena je tona jabuka i pola tone brašna, cijela noć truda i neprocijenjiva količina zadovoljstva kad je savijača u subotu ujutro ”izmjerila” dužinu Kalelarge od Sv.Šime do Gospe od Zdravlja.

– Savijača Krševan samo je početak akcija planiranih za mjesec prosinac u Zadru, već sljedeću subotu nas očekuje "Gastronaut", degustacija zadarskih specijaliteta u većini restorana u centru grada – rekao je Stipe Knežević, predsjednik Udruge obrtnika u Zadru.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Namaz je izdašnog čokoladnog okusa i izvrstan je dodatak palačinkama i drugim slasticama.

Zdravstveni karton

bioBox su pomno osmišljeni paketi koji sadrže kombinaciju organskih i visokokvalitetnih proizvoda, a dostupni su eksluzivno u bio&bio web shopu.

Gastronomija

Recept za super ukusan desert koji se ne peče i idealan je za početnike.

Duh i tijelo

Ako mislite da hrana ne utječe na mentalno zdravlje i mozak, razmislite ponovno.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.