Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Savjeti za kuhanje džema od šljiva

Recept vrijedi i za zimnicu od jabuka.

Dr. Oetker je hrvatskim potrošačima predstavio novost u svom asortimanu proizvoda za ukuhavanje sezonskog voća, Džemfix za šljive. Od svježih plodova šljive mogu se pripremiti ukusne i slatke delicije za dugu zimu u obliku domaćih marmelada, pekmeza i džemova. Uz pomoć novog Dr. Oetker Džemfixa za šljive, postupak njihovog pripremanja maksimalno je ubrzan i pojednostavljen.

Prema posljednjem istraživanju koje je Dr. Oetker proveo u Hrvatskoj se najviše od svog sezonskog voća prilikom ukuhavanja zimnice koriste upravo šljive. Nadalje, većina potrošača izjavila je da im je kod upotrebe aditiva prilikom ukuhavanja najbitnija brzina ukuhavanja te snaga učvršćivanja. Zbog toga je Dr. Oetker razvio novi proizvod Džemfix za šljive, koji sadrži biljni sastojak za želiranje – pektin te je potrebno dodati upola manje šećera od tradicionalnog načina pripreme (na 1000g voća ide 400g šećera) i potrebne su samo 3 minute kuhanja.



Osim za ukuhavanje šljiva, ova receptura Džemfixa može se koristiti i prilikom ukuhavanja slatke zimnice na bazi jabuka.

Savjeti za ukuhavanje

Proces izrade džemova i marmelada od šljiva vrlo je jednostavan.

U veliki lonac potrebno je staviti očišćene šljive, usitnjene štapnim mikserom te odmjerenu količinu šećera koja se prethodno pomiješa s Džemfixom za šljive. Smjesu treba zakuhati na jakoj vatri, neprestano miješajući te kuhati oko 3 minute. Nakon 3 minute kuhanja vatru se ugasi i smjesu se odmah stavlja u pripremljene staklenke i zatvara poklopcima na navoj. Staklenke je potrebno ostaviti da odstoje na poklopcu oko 5 minuta kako bi vruća smjesa istisnula zrak i stvorila vakum. Tako će zimnica imati duži rok trajanja. Cijena Dr. Oetker Džemfixa za šljive iznosi 5,90 kn.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Vrijeme je pripreme zimnice, a ako se pitate kako ukiseliti ciklu, mi imamo odgovor

Gastronomija

Najjednostavniji način spremanja hrane za zimu.

Gastronomija

Prema želji ovaj mrvičasti kolač, kojeg neki nazivaju i mrvičasta pita sa šljivama, možete završno posipati i sa šećerom u prahu.

Gastronomija

Jabuke volimo u svim oblicima, u svakom godišnjem dobu, a danas za vas dajemo recept koji ćete odmah uvrstiti u svoju kuharicu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.