Otvorenje restoranskog dijela Time Restaurant&Bara novi je korak naprijed za gastronomsku ponudu grada Zagreba i to azijskom fusion kuhinjom.
Chef restorana Vid Nikolić zaslužan je za pomno osmišljen i originalan meni sastavljen od formatom jednostavnih jela povezanih s Azijom. Dio njih, poput zelenog curryja, vrlo je autentičan, dok drugi dio, poput odreska od lososa, predstavlja modernu “fusion” kuhinju, na zanimljiv način spajajući tradicionalnu europsku kuhinju s azijskim utjecajima.
Redakcija She.hr-a imala je priliku isprobati veći dio menija pa smo za vas izdvojili naše favorite i složili savršen meni azijske kuhinje za ugodnu večeru prije izlaska ili proslavu neke posebne obljetnice. I svakako preporučamo isprobati više jela, ali pomalo tako da guštate što dulje te zajedno s prijateljima izmijenite što više gastro iskustava.
Miso juha
Iako spravljena po tradicionalnom receptu, pomalo je prilagođena našem podneblju. Mladi luk i komadići tofua daju joj poseban šmek, lagana je i svakako ju preporučamo kao savršen početak vaše gastronomske avanture.
Sushi
Bez obzira jeste li ljubitelj sirove ribe ili ne, ovaj sushi će vam sigurno biti zanimljiv za isprobati. Preporučamo začiniti ga soja umakom i naravno jest rukama, jer što je sushi u finom restoranu bez da malo zaprljate ruke. Losos je jako ukusan, a dodatna atrakcija je naravno pripremanje sushija uživo pred vama.
Uz sushi posluženi su nam mali smotuljci od tijesta punjeni svinjetinom, koje vidite na naslovnoj fotografiji. Ako ste više “nema tice do prasice” tip, ovo je idealno predjelo za vas.
Piletina u zelenom curryju
Ako želite isprobati samo jedno jelo, ovo bi bilo to. Piletina u umaku u kojem prevladava slatki okus kokosa savršeno će vas uvesti u okus, a nakon toga će vas “dotući” korica limuna koja će stvar malo osvježiti. Ukusna, mekana riža idealan je prilog i zaista ne možete prestati jesti jednom kad krenete.
Popularni kineski snack siu bao (tzv. pork buns)
Ovo je jelo koje inače obožavamo, ali pork bunsi u Timeu su nas dosad najviše oduševili. S obzirom da smo veliki ljubitelji svinjetine, logično je da će nam ovo “sjesti”, ali kombinacija s Kansas city BBQ umakom jednostavno čini da se cijela priča topi u ustima. Ovo jelo se priprema od sporo kuhanog carskog mesa ubačenog u mekano tijesto prokuhano na pari, a zaokruženo je kimchijem i mladim lukom.
Pačja prsa
Pačja prsa pripremljena sous-vide metodom kuhanja, kod koje je namirnica vakumirana u plastičnoj vrećici te potom smještena u kupku s termički kontroliranom vodom. U njoj se pačja prsa kuhaju oko 6 sati pri temperaturama nižima od standardnih, s ciljem da se ravnomjernim kuhanjem osigura da njihova unutrašnjost bude dobro pripremljena uz zadržavanje teksture, a istovremeno bez da se prepeče vanjski dio. Slatki umak na kojem su poslužena cijeloj stvari daju dodatni šmek i taj umak je zapravo najbolja stvar koja se ovoj patki desila.
Sladoled
Ovo nije bilo kakav sladoled, on se naime priprema s tekućim dušikom pri temperaturi od -187°C. Na taj način pred svojim očima brzo, gotovo trenutno, možete vidjeti nastajanje zaista kremastog sladoleda, bez onih komadića leda i osjećaja da jedete led s okusom. Isprobali smo sladoled s okusom cheesecakea te ukusnim voćnim preljevom i posipanim komadićima keksa. Divota!
You must be logged in to post a comment Login