Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Savršena pletenica

Isprobajte razne oblike na svojoj kosi, bila ona duža ili kraća.

Bilo da želite romantičan izgled, boemski razbarušen ili pak onaj vamp i sexy, sve to možete postići svojom kosom spletenom u pletenicu. Uz ovakav stil frizure bit ćete trendy, budući da su pletenice veliki hit, a nakon što ju raspletete ostat će vam lijepi uvojci.

Iako se povezuju s dugom kosom, pletenice se mogu prilagoditi i onoj kraćoj na kojoj možete napraviti polupletenicu. Ukoliko se malo potrudite, možete napraviti i riblju kost. Ako još niste savladali tehniku pletenja na kosi, ponovite lekciju s nama.Za početak, operite kosu, dobro ju šamponirajte i nanesite regenerator. Na vlažnu kosu nanesite pjenu ili sredstvo koje koristite za čvrstoću. Tako će kosa biti poslušna i neće vam bježati pod prstima. Nakon što ste ju osušili, dobro pročešljate kako ne bi ostalo čvorova.Skupite kosu na potiljku, razdijelite ju na tri dijela i uzmite prstima jedan krajnji dio te ga prebacite preko onog srednjeg. Potom uzmite kosu sa suprotnog kraja i prebacite ju također preko srednjeg dijela. Nastavite prebacivati do vrhova kose i na kraju zavežite malom elastičnom gumicom.

Ovakvu pletenicu možete isplesti na lijevu ili desnu stranu, ono što je bitno pritom jest da je ona na suprotnoj strani od one gdje vam je razdjeljak. Možete ju kombinirati tako da prvo zavežete rep na vrhu glave i na njemu napravite pletenicu. Ako ste ljubitelj punđi, skupite svoju pletenicu na vrhu glave i pričvrstite ukosnicama.Za savršenu riblju kost, vaša kosa također mora biti čista i dobro raščešljana. Ukoliko želite cijelu kosu splesti u riblju kost, za početak ju začešljajte od čela prema natrag u prirodan pad bez razdjeljka. Potom uzmite na vrhu čela jedan deblji pramen kose i razdijelite ga na tri dijela. Počnite prebacivati jedan preko drugog. Nakon što svaki dio prebacite po jednom, počnite im dodavati novi pramen kose sa svake strane. Sve zajedno "ugrađujte" u kosu i ispletite do kraja.Pletenice na strani, u koje je spleten samo prednji dio kose, postale su veliki hit i odraz romantike, ali i senzualnosti. Osim toga, svoje mjesto za ovakvu frizuru ovdje su našle i žene koje imaju kraću kosu. Postoje dva načina na koja ih možete napraviti. Prvi je da uzmete pramen kose iznad uha i napravite od njega pletenicu, potom ju prebacite preko glave, da vam uokviri čelo i učvrstite ukosnicama.

Drugi način je da počnete plesti riblju kost, samo što sada uzimate pramen iznad uha ili više, ovisno kako vam odgovara, podijelite ga na tri dijela, ali dok radite riblju kost, dodajete manje slojeve pramenova. S ostatkom kose možete činiti sve što hoćete, ostaviti ju raspuštenu ili zavezati u rep, pomaknuti u stranu, ili nadodati još jednu pletenicu, na vama je da odlučite.Odlična stvar kod ovakvih frizura je bezbroj mogućnosti pomoću kojih možete izraziti kreativni moment na vašoj glavi. Kombinirajte s više pletenica, prebacujte ih preko glave, učvršćujte s trendi ukosnicama. Naučite se igrati sa svojom kosom i eksperimentirajte kako biste što prije usavršili tehniku.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Savjeti i preporuke

Ali što kada smo suočeni s masnijim vlasištem, pojačanim opadanjem kose ili suhim i beživotnim vrhovima?

Savjeti i preporuke

Dovoljna su vam ova 4 jednostavna i praktična savjeta.

Darivanje

Biti dobar frizer ne znači samo znati ošišati ili obojati kosu. Znači i znati slušati klijenta, čuti i razumjeti njegove želje, a potom te...

Beauty report

Kallos Studio & Academy je mjesto gdje se educiraju mnogi beauty artisti. Osim na beauty tehničare, znanje se prenosi i na klijente.

Advertisement