Savršene usne – prema godinama

Nije isti prvi poljubac, treći, onaj zabranjeni, mekani, strasni, drski, ili pak onaj kojeg ste nekom ukrali prije par dana. Isto tako usnice traže različitu šminku tijekom godina. Ne odgovara jednako crveni ruž dvadesetogodišnjakinji ili ženi od 40 godina.

Kakvi kozmetički preparati za usne odgovaraju upravo vašim godinama, pronađite u ovom tekstu s otiskom usnica.

Mazne dvadesete

Zanemarimo prvo kopanje po maminoj kozmetičkoj torbici s nešto sitno godina kada ste vjerojatno mislili da se ruž nanosi od nosa do brade i započnimo s dvadesetima. Velika greška je jarki ruž u mladim godinama. Vjerojatno želite izgledati starije, ali to ne mora automatski biti i ljepše. Istaknite svoju mladost s balzamom za usne u pink ili boji kože. Djelovat ćete njegovano i lijepo.

Tridesete u boji

E sad je dopušteno igranje s bojama. Uzmite crvenu, ružičastu, narančastu i eksperimentirajte. Ipak, važno je znati da tamnije nijanse smanjuju volumen usnica, pa ako želite putene usne, odaberite vruće svjetlije nijanse.

Gloss četrdesete

S vremenom usnice gube kolagen, a to ćete vjerojatno početi osjećati u četrdesetima. Ako niste pristaša kolagenskih injekcija za make-up usnica odaberite sjajilo koje će usnicama dati vlažnost i punoću. Lijepe nijanse su u boji breskve ili trule višnje.

Pedesete – njega prije svega

Usne i područje oko njih se s godinama uvelike suše. Prije spavanja napravite mali piling područja oko usana. Tako ćete se riješiti viška kože, nakon čega treba na usnice nanijeti izdašnije količine kolagena. Ovakav mini tretman, vraćat će vrijeme na vašem licu.

Definirane šezdesete

Njegovane usnice 'podignite' uz pomoć olovke za usne. Nemojte pretjerivati na sredini gornje usnice i sve će biti savršeno. Prikladnije su nešto tamnije nijanse, koju kao i godine, trebate nositi s ponosom.

Njega u sedamdesetima

Vjerojatno duboke bore oko usnica i na njima su vam slatke brige. Ipak usnice je najbolje njegovati uz pomoć hranjivog balzama. Koža će se činiti manje oštećena i njegovanija, pa zašto ne pokušati.