Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

SheRULES

Saznajte tko se krije iza brenda ‘Suzana Moj Trener’

Njezin brend SMT nastao je iznenada i spontano, kako nam objašnjava, bez velikog plana, kao rezultat Suzanine posvećenosti radu.

Ako ste ikada bili u svijetu fitnessa, vjerojatno vam je poznat brend ‘Suzana Moj Trener’. Čak i ako niste, vjerujemo da ste na društvenim mrežama ili u medijima primijetili Suzanu Štimac, 47-godišnju plavokosu trenericu. Suzana je bila gošća našega penela SheRULES željeli smo odati priznanje ženama poduzetnicama koje hrabro i snažno krče svoj put u poslovnom okruženju.

No, tko je zapravo Suzana? Ona je iznimno posvećena i strastvena osoba koja je od malih nogu oblikovala svoju ljubav prema sportu i zdravom načinu života.

Njezin brend SMT nastao je iznenada i spontano, kako nam objašnjava, bez velikog plana, kao rezultat Suzanine posvećenosti radu i utjecaju vanjskih faktora poput pandemije koronavirusa. Stoga, odlučili smo porazgovarati sa Suzanom i danas vam donosimo detalje o tome kako je je nastao brend SMT, tko joj je najveća podrška, kako usklađuje privatni i poslovni život te druge detalje.

Suzana, za početak, ispričajte nam svoju priču. Odakle ljubav prema fitnessu i kako je sve počelo?

Dolazim iz sportske obitelji, a sport mi je oduvijek bio dio svakodnevice. Tako se ljubav prema sportu i zdravom životu rodila vrlo rano. Volim lijepa i utrenirana tijela, disciplinu u svakodnevnom životu i općenito u životu. Uređen stan, isplanirani dnevni raspored, vrijeme za trening u danu – sve je to dio discipline koju imamo ili nemamo u sebi.

Ja osobno uživam u disciplini, a kroz posao ljude učim istome, jer sam uvjerena da će tako biti sretniji i zadovoljniji na svakom životnom polju. Živim svoj posao već gotovo tri desetljeća, i kad bih morala krenuti ispočetka, ponovno bih odabrala isto.

Kako je zapravo nastao brend ‘Suzana Moj Trener’? Recite nam više o tom konceptu.

Nakon što sam, nakon druge trudnoće, ponovno počela raditi, paralelno sam otkrila i društvene mreže, odnosno, otvorila Facebook. Naziv “SuzanaMojTrener” nastao je prilično neozbiljno. Nisam ni sanjala da danas više neću biti ljudima Suzana, nego SMT, tako da svi vi koji ste na počecima i razmišljate o imenu jer ne znate gdje ćete završiti – haha.

Kao što mi je sport u krvi, tako mi je i disciplina. Kako sam radila i radila, tako sam i rasla. Tadašnja prijateljica i bivša novinarka Martina Podgorski objasnila mi je da moram graditi sebe, i krenula sam bez nekakvog plana – otvorila Instagram, radila, objavljivala, i tako u krug. Dogodila se korona, a moj rad i ljubav prema mom poslu prepoznali su novinari koji su me doveli tu gdje sam danas.

Cijelu pandemiju sam radila, a u pauzama davala intervjue. Radila sam na otvorenom, na atraktivnoj terasi u centru grada. Na -10 i +35, gomila ljudi je tada prošla kroz tu terasu, i nekako smo preživjeli tu koronu.

Tko vam je najveća podrška?

Podržavaju me prije svega moji vježbači. Da nema njih, danas ne bih bila tu gdje jesam, a onda su tu i novinari. Moj partner tolerira moj rad 24/7 i svakodnevno mi pomaže da stignem sve odraditi na vrijeme. Naše romantične večeri su se pretvorile u poslovne, no u toj simbiozi oboje uživamo jer smo oboje radoholičari.

Samohrana ste majka, kako balansirate privatni život i posao, budući da često ističete da ste 24/7 na raspolaganju klijentima?

Moja djeca su odrasla, i sada je sve lakše. Dok su bile mlađe, moja mama je bila tu, i da nije bilo nje, ne bih se mogla toliko posvetiti poslu. Sada sam postala baka, pa me trenutno najviše muči kada u danu ne ulovim vremena za unuka.

Mlađa kćer je pri kraju srednje škole i razvila se u vrlo samostalnu ženu. Imam partnera koji vodi vrlo sličan život kao i ja, tako da sve jako dobro funkcionira. Dobro balansiram između vremena i obaveza, koliko god mi to izazivalo stresa. Usprkos tome, uspijevam odraditi čudo stvari u jednom danu, no nema svatko tu energiju. Mislim da su mi sport i disciplina uvelike pomogli da se mogu nositi s tim.

Kako izgleda vaš tipičan dan?

Buđenje u 04.30, kava, doručak, planiranje treninga. U 6 kreće prvi trening, a u dvorani sam obično do 11 sati. Slijede tržnica, vrijeme s unukom, a odgovaranje na mailove i komunikacija s online vježbačima prisutni su kroz cijeni dan. U 16 sati se vraćam u dvoranu, a radni dan tamo mi završava u 20 sati. Zatim se ponovno posvećujem online poslu. Obično završim oko 22 sata i zaspem prije nego legnem.

Jeste li u počecima uopće mislili da će se dogoditi ovakav boom i da ćete biti tu gdje danas jeste?

Ja sam odrasla negdje oko 30-e godine. Sjećam se jutra kada sam se probudila i rekla sebi: ‘Želim više i mogu više.’ Krenula sam od nule jer me svaki porodiljni vraćao na početak. Orlando Lopac mi je pružio priliku, i ja sam dala sve od sebe da to opravdam. To je bio neki novi stari početak.

Nakon par godina sam se osamostalila, i tada je sve krenulo vrtoglavo brzo prema rastu. Korona mi je puno pomogla da se odvojim od drugih. Neki će reći sreća, ja kažem da se ništa ne događa slučajno i da, ako radiš i radiš, mora doći dan kada te sreća potapša po ramenu. Stvarno sam se naradila, i mogu reći da sam sve ovo zaslužila. Išla sam stepenicu po stepenicu, nijednu nisam preskočila, i dalje koračam stepenicu po stepenicu. Ne želim preskočiti niti jednu, iako me pomalo godine stišću. Znam što želim, i doći ću do toga polako i ustrajno, jer rad uvijek biva nagrađen.

Otkrijte nam, odnosno pomozite, što kada nemamo volje za vježbanjem i osjećamo se bezvoljno? Kako se natjerati na taj pokret?

Trenutno svakodnevno motiviram oko 400 žena i svakoj dajem isti savjet: odredi vrijeme u danu za trening. Stvori si dnevnu rutinu, poput mama koje malim bebama postavljaju ritam u danu za spavanje i hranjenje, kako bi napredovale. Treniraj u isto vrijeme, jedi u isto vrijeme, spavaj u isto vrijeme… Izdrži dva tjedna.

Nakon tog perioda stižu prvi rezultati i vlastita motivacija da možeš i želiš bolje. Jedi tri obroka dnevno, treniraj nakon buđenja, hodaj sat vremena dnevno. Sve žene postižu iznimne rezultate, skidajući oko 300 grama dnevno, ako se pridržavaju pravila. U tri mjeseca neke žene skinu 20-25 kg na zdrav i održiv način. Sve one su na mom online programu. Kako donijeti odluku za takav korak?

Obično nas motivira osjećaj jada nad samim sobom, jer shvatimo da se više ne prepoznajemo, da se mjesecima nismo pogledale u ogledalo, i žao nam je jer nas dijeli tako malo od zadovoljstva i dobrog osjećaja u vlastitoj koži. Dva tjedna uravnoteženog života donose nevjerojatne rezultate.

I za kraj, što biste poručili ženama, budućim poduzetnicama – imate li neki savjet?

Ne odugovlačite i ne slušajte druge. Krenite. Bit će uspona, padova, suza, smijeha, neprospavanih noći, umora. Vrlo često ćete se pitati ima li ovo sve smisla, ali ne odustajte. Gurajte naprijed, radite i za 3-5 godina imate ćete biznis kakav ste zamišljale, jer svaki rad i trud na kraju na neki način bivaju nagrađeni. Sigurna sam da ćete biti zadovoljne i ponosne na sebe.

Suzanu možete pratiti na društvenim mrežama Instagram i Facebook te na službenoj web stranici smtonline.hr. Tamo ćete pronaći sve aktivne SMT online izazove, koje možete brzo i jednostavno kupiti u nekoliko klikova ili nabaviti SMT poklon bon za mamu, sestru ili prijateljicu. 
Također, na web stranici možete pronaći brojne inspirativne savjete u Suzaninim blogovima.

Ne propustite

Duh i tijelo

Učenje iz vlastitih grešaka je privilegija koju bismo svi trebali prihvatiti i iskoristiti, umjesto da se skrivamo iza lažnih opravdanja ili krivimo druge za...

Zanimljivosti

Nova istraživanja sugeriraju da mlade djevojke koje ranije ulaze u pubertet možda izvlače kraći kraj – posebno kada je u pitanju njihovo mentalno zdravlje.

Budi fit

Mnoge studije imaju različite nalaze koji se oslanjaju na različite čimbenike i željene rezultate, ali postoji općenito optimalno vrijeme za vježbanje

Duh i tijelo

Hording sindrom nije bolest svojstvena potrošačkom društvu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.