Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Seksom do vječne mladosti

Kako pomoću ljubavne igre sačuvati vitalnost

Stres, sjedenje u uredu i zimski mjeseci učinili su svoje. Osjećate se kao da ste ispali iz forme? Prije no što potegnete prema najbližoj teretani, isprobajte ovih pet savjeta za vraćanje vitalnosti na zadovoljstvo vas, ali i vašeg partnera. S proljećem probudite i vaše tijelo te kondiciju  vratite ljubavnom igrom. Osim toga što je seks najzabavniji oblik tjelovježbe, s njim dolaze i druge dobrobiti za naše zdravlje.

Pogledajte kako u samo pet koraka ostati mlad, vitalan, sretan i pun samopouzdanja.

1. Seks vas rješava stresa

Istraživanje koje je još davne 1940. započeo biolog i seksolog Alfred Kinsey pokazalo je kako ljudi s ispunjenim seksualnim životom proživljavaju manje anksioznih trenutaka. Isto tako u većini slučajeva su manje agresivni ili neprijateljski nastrojeni. Tijekom seksualnog odnosa oslobađaju se oksitocin, endorfini i dopamin, svi oni hormoni koji podižu pozitivne osjećaje poput bliskosti, povezanosti i nježnosti.2. Oksitocin je dobar za vaše zdravlje


Seksualna aktivnost, posebice orgazam, uzrokuje otpuštanje hormona oksitocina. Taj ‘hormon ljubavi’, kako ga neki nazivaju, pruža svakojake zdravstvene dobrobiti poput podizanja raspoloženja, snižava kortizol iliti ‘hormon stresa’, snižava krvni tlak i navodno čak i štiti od hormona koji posreduju pri stvaranju zloćudnih tumora na dojkama, jajnicima i prostati.

3. Libido podiže energiju

Riječ libido ne odnosi se samo na seksualnu želju. U rječniku se navodi kako taj pojam također predstavlja ‘pozitivnu životnu energiju’. Libido je često odraz nečije motiviranosti i samopouzdanja. Ako je nečiji libido nizak pretpostavlja se da mu je u tom razdoblju pala i životna energija. Stoga vrijedi se preispitati i pronaći način kako je podignuti, a s njom će narasti i seksualna energija i želja.4. Seks čuva vaše srce

Razne studije pokazuju kako seks ima pozitivne učinke na zdravlje i kondiciju oba spola. Znanstvenici u Irskoj otkrili su kako je muškarcima čiji su seksualni odnosi češći, smanjen rizik od 'kardiovaskularne smrti' za čak 50% u odnosu na one koji su čedniji. Druge studije potvrdile su slična saznanja i kod žena, osobito ako su im orgazmi učestala pojava.

5. Seks potiče rad krvotoka

Seksualni odnos često se spominje kao zabavan način tjelovježbe. Ljubavna igra širi krvne žile, što potiče rad cijelog krvožilnog sustava. Krv lakše putuje do svih organa, uključujući i mozak. Uz krv, žilama do stanica putuju kisik i nutrijenti koji poboljšavaju zdravlje organa. Ako niste sportski tip, ovo je aktivnost koja bi vas mogla vratiti u kondiciju.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Moderni uređaji za užitak značajno su se razvili, dajući prednost diskreciji, prenosivosti i funkcionalnosti.

Seks

Neuhvatljiva, a za neke i kontroverzna područja, dugo su bila nešto poput svetog grala seksa. No, jeste li ikada čuli za A-točku?

Seks

Važno je znati da seksualni problemi, s kojima se susrećete, pa i vaginalna suhoća, nisu strašni niti ste jedini u tome.

Suncokreti na oblacima

Moja prijateljica se razvodi već godinama. Godinama slušam kako vrti istu priču u krug.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.