Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Seksualna piramida

Uživanje u svim razinama piramide obogaćuje seksualni život.

Raznolikost je poželjna svugdje, kako u hrani tako i u seksu. I omiljena hrana dosadila bi nam kada bismo je jeli baš svaki dan, kao i isti način vođenja ljubavi. Svaki seksualni odnos nije isti, iako se mnogima čini da napamet znaju svaki sljedeći korak svog dugogodišnjeg partnera, kao i vrijeme postizanja svog i njegovog orgazma. Takozvana seksualna piramida predstavlja različite načine vođenja ljubavi.

Piramida ne izgleda isto za svaku osobu jer ovisi o dobi, životnom razdoblju i fazi veze. Primjerice, seks na brzaka više će upražnjavati zaposlena majka nego slobodna djevojka, kojoj će taj tip seksa biti bliže vrhu piramide. Svaka razina donosi raznolikost u seks, a vođenje ljubavi prema svim razinama seks piramide obogaćuje seksualni život i zbližava partnere.

Mi ćemo vam predstaviti elemente, a vi sami složite svoju piramidu seksa.

Intimnost

Dugo i sporo intimno istraživanje partnerovog tijela ne mora uvijek završiti seksualnim odnosom. Ova razina odnosi se na jačanje povezanosti i emocija koje dijeli dvoje ljudi. Žene vole ovaj tip seksa, stoga on zauzima dno, tj. najširi dio piramide jer se i najviše prakticira.Avanturistički seks

Ovo je tip seksa koji uključuje svaku novost izvan rutine, primjerice drugačiji položaj, seks na novom mjestu, odijevanje u kostime i korištenje seksi igračaka. Avanturistički seks donosi uzbuđenje u ponekad dosadnu rutinu i nalazi se pri dnu piramide.

Seks na brzaka

Seks na brzaka je brz, životinjski i strastven, gotovo sirov, a vrlo malo vremena, ako uopće, potroši se na predigru. Ovaj tip seksa žene većinom prakticiraju u nedostatku vremena, ali ovo je i način na koji se može uvesti uzbuđenje u seksualni život. Brzinskim seksom partneru pokazujemo da nam je seks još itekako važan. Ova razina najčešće zauzima sredinu piramide.Seks pomirenja

Nakon svađe i mirenja uzburkanih strasti, slijedi faza kada jedva čekamo da pomirenje zaključimo seksom. U seksu se oslobađa hormon oksitocin, koji budi pozitivno raspoloženje i olakšava pomirenje. Naravno, nije poželjno stalno izazivati svađu kako bismo uživali u seksu pomirenja, ali žustre i argumentirane rasprave dobrodošle su u svakom odnosu.

Dominacija

Ponekad je poželjno potpuno preuzeti kontrolu i dominantnu ulogu. Na taj način nam je lakše pokazati, ali i ostvariti vlastite želje i  potrebe u seksu. Ženama je često teško preuzeti kontrolu stoga se ovaj tip seksa nalazi bliže vrhu piramide.Solo seks

Uživanje u seksu koje ne uključuje partnera nalazi se na samom vrhu piramide. Masturbacija je idealno rješenje za sušna razdoblja bez partnera, ali ne mora biti rezervirana samo za solo cure ili za trenutke kada vam je dečko izvan grada. Istraživanje vlastitog tijela otkriva mnoge užitke kojih možda prije niste bili ni svjesni i normalan je dio zdrave veze.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Neki su ljudi potpuno nezainteresirani za seks, čak i ako su zaljubljeni.

Seks

Ako pitate LELO, u ovo možemo uključiti i seksualno blagostanje - užitak iz spavaće sobe koji sad možete ponijeti sa sobom na put.

Moj dom

Bojama, zastorima i plahtama obogatite svoj intimni raj...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.