Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Seks

Šik lezbijski trend?

U Hrvatskoj raste broj istospolnih iskustava, u Beču se sklapaju istospolni brakovi.


Nedavno provedeno istraživanje među brucošima Zagrebačkog sveučilišta pokazalo je da se seksualne navike hrvatske mladeži nisu znatno promijenile zadnjih 10 godina.

Dob stupanja u seksualne odnose ostala je nepromijenjena, kao i broj partnera, no znatno je veći broj djevojka koje su imale seksualna iskustva s pripadnicama istog spola. Ta brojka je narasla sa šest na 20 posto.

I dok u udruzi Iskorak smatraju da je veća zastupljenost lezbijski i lezbijskih odnosa u medijima, kao i porast broja lezbijskih iskustava među populacijom posljedica veće tolerancije društva prema takvim odnosima, seksolog Aleksandar Štulhofer smatra da je Hrvatsku zahvatio lezbijski šik trend. Preciznije, radi se o trendu koji popularni medij toleriraju i potiču.

Popis seksi glumica i pjevačica koje su priznale svoja lezbijska iskustava je podugačak. Počevši od Angeline Jolie pa do njene ''nasljednice'' Megan Fox, većina ''buntovnih'' seks-bombi svoj imidž fatalne zavodnice gradila je pričama o lezbijskim iskustvima…

Ipak, strasni klinč između dviju zgodnih žena fantazija je većine muškaraca, što je znatno utjecalo na popularizaciju ovog trenda, a i njegovu sve češću primjenu u praksi.

Beč je ozakonio istospolne brakove

I dok se dio Hrvatske još nije oporavio od šoka, iz Bečke agencije Compress koja se bavi promocijom austrijske metropole javljaju da su ondje upravo ozakonili istospolne brakove od 1. siječnja ove godine pružajući im na taj način pravnu sigurnost u mnogim životnim područjima. Na raspolaganju im je sklapanja brakova na svim mjestima gdje se provode i uobičajene ceremonije vjenčanja, a to znači da pored klasičnih matičnih ureda parovi mogu odabrati i neku od 37 eksternih lokacija, počevši od dvoraca Hofburg, Belvedere, Schönbrunn, tornja na Dunavu, Hundertwasserova umjetničke kuće, hotela Sacher, starinskog tramvaja, velikog kotača u Pratetu, broda koji povezuje Beč s Bratislavom “Twin City Liner”, kuće leptira, bečke marine, Leopold muzeja sve do muzejske četvrti i mnogi drugih.

Svi kojima pompozna ceremonija nije pretjerano važna mogu odmah prijeći na službeni dio i svoju zajednicu prijaviti kod središnjeg bečkog ureda za registraciju građana MA 35.

Očekuje se da će u godinu dana biti oko 300 istospolnih parova koji će na ovaj način “ozakoniti” svoju vezu, a prvi istospolni brak je sklopljen već 4. siječnja.

– Uspjeli smo unutar pravnih propisa stvoriti paket koji zadovoljava potrebe istospolnih parova te im omogućava svečano i dostojanstveno sklapanje životne zajednice,rekla je bečka gradska zastupnica za integraciju, ženska pitanja, zaštitu potrošača i kadrove Sandra Frauenberger.


www.metro-portal.hr
www.compresspr.at


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Seks

Ako ste i sami doživjeli neugodnu situaciju, vjerojatno ste pomislili kako ste jedini kojima se tako nešto dogodilo.

Seks

Toliko popularna definicija kinky seksa sugerira da on uključuje bizarne i neobične radnje, no to nije nužno tako.

Život u dvoje

Veza vam je krenula u krivom smjeru? Završila na posve pogrešan način? Vrijeme je da naučite gdje točno griješite i kako to popraviti!

Seks

Jeste li sanjali da vodite ljubav s bivšim partnerom ili da ljubite najboljeg prijatelja?

Advertisement