Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Skidate li nakit?

Saznajte može li vam naštetiti svakodnevno nošenje omiljenog nakita.

Zasigurno imate komad nakita koji skoro pa nikada ne skidate sa sebe. Prsten, naušnice ili ogrlica koje za vas imaju poseban značaj nosite svaki dan i ne razmišljate o tome kakav učinak bi mogli imati na vašu kožu. 

Ponekad vam se znalo dogoditi da ostanu tragovi na koži od nakita kojeg ste nosili duže vrijeme. Na jednostavan način ste došli do zaključka kako se to dogodilo zbog toga što isti nije izrađen od plemenitog metala ili u sebi ima nikla. Bili ste u pravu jer upravo to je razlog zbog kojeg dolazi do reakcija na koži u obliku neželjenig tamnih krugova ili čak iritacija i alergijskih reakcijaKako bi spriječili takav slijed događaja, dovoljno je da nakit koji svakodnevno nosite očistite jednom tjedno. Mlaka voda, blagi tekući sapun i četkica za zube u par poteza čine vaš omiljeni komad nakita čistim i sigurnim za daljnje nošenje. Opasnost po zdravlje ne postoji ako se nakit nosi iz dana u dan, jedino se povećava mogućnost da ga se prije uništi. Reakcija vaše kože uvelike ovisi o tome od kojeg je materijala nakit napravljen i postoje li eventualne alergije na neki od materijala. Da bi se zaštitili od neželjenih tamnih tragova koje određeni materijali mogu ostaviti na koži, nastojte u ove ljetne dane kada se pojačano znojite, ne nositi nakit prilikom odlaska u teretanu, bazen ili na more. Napominjemo kako se to odnosi na nakit koji nije od čistog srebra ili zlata, jer osim ako imate alergijsku reakciju na plemenite metale, njih bez brige možete ne skidati sa sebe. Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Alergije spadaju u najrasprostranjenije bolesti modernog doba

Savjeti stručnjaka

Dolazak sezone alergija mnogima je izazovan, stoga je potrebno reagirati na vrijeme i prevenirati .

Dobar posao

Ponekad je zlonamjerna, ali nekad i konstruktivna.

Fashion report

Elegantan i profinjen nakit modni je detalj koji priča priču o životu osobe koja ga nosi i opire se prolaznosti vremena.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.