Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

Skidate li nakit?

Saznajte može li vam naštetiti svakodnevno nošenje omiljenog nakita.

Zasigurno imate komad nakita koji skoro pa nikada ne skidate sa sebe. Prsten, naušnice ili ogrlica koje za vas imaju poseban značaj nosite svaki dan i ne razmišljate o tome kakav učinak bi mogli imati na vašu kožu. 

Ponekad vam se znalo dogoditi da ostanu tragovi na koži od nakita kojeg ste nosili duže vrijeme. Na jednostavan način ste došli do zaključka kako se to dogodilo zbog toga što isti nije izrađen od plemenitog metala ili u sebi ima nikla. Bili ste u pravu jer upravo to je razlog zbog kojeg dolazi do reakcija na koži u obliku neželjenig tamnih krugova ili čak iritacija i alergijskih reakcijaKako bi spriječili takav slijed događaja, dovoljno je da nakit koji svakodnevno nosite očistite jednom tjedno. Mlaka voda, blagi tekući sapun i četkica za zube u par poteza čine vaš omiljeni komad nakita čistim i sigurnim za daljnje nošenje. Opasnost po zdravlje ne postoji ako se nakit nosi iz dana u dan, jedino se povećava mogućnost da ga se prije uništi. Reakcija vaše kože uvelike ovisi o tome od kojeg je materijala nakit napravljen i postoje li eventualne alergije na neki od materijala. Da bi se zaštitili od neželjenih tamnih tragova koje određeni materijali mogu ostaviti na koži, nastojte u ove ljetne dane kada se pojačano znojite, ne nositi nakit prilikom odlaska u teretanu, bazen ili na more. Napominjemo kako se to odnosi na nakit koji nije od čistog srebra ili zlata, jer osim ako imate alergijsku reakciju na plemenite metale, njih bez brige možete ne skidati sa sebe. Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Trendovi

Najnovija zlatna kolekcija Phantasy Garden Zlatarne Celje poziva u svijet u kojem mašta ne poznaje granice i gdje svatko može biti ono što želi.

Horoskop

Predstaviti sebe u najboljem svjetlu i izložiti se okrutnim ocjenama mladih dama, za muškarce može predstavljati stresan šok, ipak nekima je to samo obična...

Dizajn

Ljeto i nakit su neodoljiv spoj, a za pozdrav ljetu koje nam je napokon stiglo Zlatarna Celje predlaže najnovije Lencia kolekcije.

Fashion report

Ukoliko tražite nakit za posebnu priliku, zavirite u Lookbook doajena dizajna nakita, ali i novih perspektivnih imena na domaćoj modnoj sceni.

Advertisement