Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Škola bez zvona i domaće zadaće

Holistički pristup, učenje uz igru, suvremene pedagoške metode – novootvorena Osnovna škola Centar jedina je privatna škola u Zagrebu koja prati redovni kurikulum Ministarstva znanosti i obrazovanja.

“Moje dijete dolazi sretno doma. Zadaću iz škole ne nosi kući, a nama to omogućuje kvalitetnije zajedničko obiteljsko vrijeme. Recimo, igrajući se, jer smatram da u ovoj dobi djeci nedostaje igre i slobodnog vremena, a ova škola, uz odličan program i učitelje, to pruža”, kaže majka djevojčice Julije, koja pohađa prvi razred zagrebačke privatne Osnovne škole Centar.

U ovoj školi nema zvona, ne nose se teške torbe i knjige, nema domaćih zadaća jer se nastavni sadržaj usvaja tijekom nastave. Igra je sastavni dio dana u kojem djeca kroz međusobnu komunikaciju razvijaju socijalne vještine i grade prijateljstva. Vrijeme za usvajanje određenog sadržaja određuju kvalificirani učitelji na osnovu vlastite procjene trenutnog interesa, mogućnosti i potreba djece. Ovo je škola sretne djece!

“Želimo i težimo školi lišenoj stresa i frustracija, koja ima srce i dušu i gdje su zagrljaji s učiteljima uobičajeni. Školu koja je po mjeri svakog djeteta i gdje se bez straha pomiču granice tradicionalnog poučavanja. Ideja za otvaranjem ove škole sazrijevala je nekoliko godina, a potaknuli su nas roditelji djece koja su pohađala naš Dječji vrtić Šarena loptica”, kaže Diana Albert Sladoljev, ravnateljica škole.

Obrazovanju se pristupa holistički, a ovo je jedina privatna osnovna škola u Zagrebu koja prati redovni kurikulum Ministarstva znanosti i obrazovanja, obogaćen brojnim dodatnim sadržajima.

“Škola provodi program robotike, Abakusa, informatike, engleskog i njemačkog jezika, dramski program kao poticaj jačanju socijalnih i prezentacijskih vještina, domaćinstva, vrtlarstva kao protutežu informatičkim sadržajima i prilici da budu u kontaktu s prirodom i uče o održivom razvoju, pojačani program TZK pod vodstvom kineziologa kojim dižemo svijest o zdravim stilovima života kao i program emocionalnog opismenjavanja i emocionalne podrške koji vode naša psihologinja i učitelji. U sklopu informatičke učionice koriste iMac-ove, a tijekom nastave iPad-ove. Imamo i pametnu ploču i sjajnu aplikaciju mozaBook”, dodaje Diana Albert Sladoljev.

Diana Albert Sladoljev

Više od škole

Učitelji u ovoj školi mentori su koji individualno pristupaju svakom djetetu, usmjeravaju i prate dijete prema njegovim mogućnostima i interesima i daju povratnu informaciju o napretku.

Djeci pružaju emocionalnu podršku kroz razgovor, radionice ili neki oblik Mindfulness programa (vježbe disanja, vizualizacije, opuštanja, meditacije). Mališani usvajaju nastavni sadržaj kroz projektnu nastavu i uče kako istraživati.

Dijete u fokusu, učenje bez stresa

Škola ima produženi boravak, a svi navedeni programi uključeni su u cijenu školarine kao i četiri zdrava i uravnotežena obroka dnevno. Sve informacije za upis u novu školsku godinu pronađite OVDJE ili nazovite +385 91 4855 095.

Fotografije Borna Subota

Više

Obitelj

Više o školi, konceptu na kojem se temelji i ostalim posebnostima ove jedinstvene obrazovne ustanove saznali smo od ravnateljice Diane Albert Sladoljev.

Duh i tijelo

Edukacija i učenje od malih nogu pomažu u izgradnji moralnih vrijednosti i intelektualni vještina.

Događanja

Bilo da se radi o teenagerima, susjedstvu ili poslovnim suradnicima, tračanje i ogovaranje je neizbježno.

Duh i tijelo

Korijenska čakra je kao temelj za kuću u kojoj živimo.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.