Već znamo kako je maslinovo ulje ljekovito i ukusno. Osim kod jela, koristi se i u kozmetici te je glavni sastojak ljepote već stoljećima. Najčešće se jede s ribom, salatama, mesom i drugim ukusnim pripravcima, ali što kažete na sladoled od maslinovog ulja? Ovo je recept za odvažne iz knjige poznatog kuhara Davida Lebovitza: The Perfect Scoop. Pokušajte!
Sastojci:
330 ml punomasnog mlijeka
100 g šećera
250 ml slatkog vrhnja
6 žumanaca
125 ml maslinovog ulja
Priprema:
Za početak odvojite žumance i umutite ih sa šećerom. Miješajte sve dok ne postignete pjenastu smjesu. Nakon toga mlijeko i vrhnje kuhajte dok ne zavrije. Odvojite žlicu smjese mlijeka i vrhnja te umutite u posudu gdje se nalazi smjesa jaja i šećera. To dobro promiješajte i ulijte u preostali dio mlijeka i vrhnja. Kuhajte par minuta dok se ne zgusne. Procijedite i nakon toga umiješajte maslinovo ulje. Dobro ohladite i stavite u frižider ili u stroj za sladoled, ako netko ima.
Dobar tek!
Sastojci:
330 ml punomasnog mlijeka
100 g šećera
250 ml slatkog vrhnja
6 žumanaca
125 ml maslinovog ulja
Priprema:
Za početak odvojite žumance i umutite ih sa šećerom. Miješajte sve dok ne postignete pjenastu smjesu. Nakon toga mlijeko i vrhnje kuhajte dok ne zavrije. Odvojite žlicu smjese mlijeka i vrhnja te umutite u posudu gdje se nalazi smjesa jaja i šećera. To dobro promiješajte i ulijte u preostali dio mlijeka i vrhnja. Kuhajte par minuta dok se ne zgusne. Procijedite i nakon toga umiješajte maslinovo ulje. Dobro ohladite i stavite u frižider ili u stroj za sladoled, ako netko ima.
Dobar tek!
You must be logged in to post a comment Login