Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Slatka čokoladna iskušenja

Nova Dr. Oetkerova knjiga otkriva kako od čokolade stvoriti očaravajuće kolače i rafinirane torte.

Iskušajte primjerice san od višanja u čokoladi, tortu s kremom od pjenušca i pralina, čokoladni svitak s ribizom ili trobojnu čokoladnu tortu kako bi užitak bio potpun.

Naime, u knjizi „Čokoladni kolači“ se nalazi više od 40 profinjenih malih i velikih slatkih iskušenja od tamne, mliječne i bijele čokolade. Knjiga se može za 40 kuna kupiti u trgovačkim centrima: Sparu, Super Konzumu, Kauflandu, Mercatoru i Billi. Čini se da bi zbog velikog interesa mogla nadmašiti prijašnja najprodavanija izdanja: Tajna je u imenu I i II dio.

Originalni recepti prilagođeni domaćim potrošačima

– Izbor recepata prilagodili smo prema originalnim njemačkim, pazeći pritom na sastojke koji se mogu kupiti kod nas. Odnosno, da budu prilagođeni domaćim potrošačima i navikama. U realizaciji recepata koji su provjereni u Dr. Oetkerovoj pokusnoj kuhinji pomogli su nam neki konditori, a neke smo i sami pripremili. Vodili smo se idejom da budu što jednostavniji i brzi za pripremu. Moj osobni favorit su čokoladne ploške upravo zbog jednostavnosti, ali i zato jer imaju sočno tijesto i pune su čokolade,- rekla je Svetlana Tišma, marketing manager iz Dr. Oetker Hrvatska koja je uredila knjigu „Čokoladni kolači“.

Kako bi nastavila slatku tradiciju koja traje već više od 80 godina, tvrtka Dr. Oetker Hrvatska pokrenula je akciju kojom poziva potrošače na slanje omiljenih recepata za slatka jela uz 10 omota bilo kojega Dr. Oetker proizvoda.

Svi potrošači koji budu sudjelovali u akciji dobit će njihov poklon paket, a prikupljeni recepti bit će iskušani u Dr. Oetker pokusnoj kuhinji s time da će 50 najboljih uz imena i fotografije autora, biti objavljeno u knjizi recepata u izdanju tvrtke Dr. Oetker Hrvatska. Potrošači mogu slati svoje recepte do 30. lipnja ove godine.

Na hrvatskom je tržištu pod imenom marke Dr. Oetker prisutno stotinjak proizvoda, a nedavno je pokrenuta i internetska stranica: www.oetker.hr

Jako fine čokoladne ploške (iz knjige „Čokoladni kolači“)

Vrijeme pripreme: 60 minuta, bez hlađenja
Vrijeme pečenja: oko 30 minuta

Sastojci: 300 g čokolade za kuhanje, 250 g maslaca ili margarina, 225 g šećera, omot Dr. Oetker vanilin šećera, prstohvat soli, 5 jaja, bočica Dr. Oetker arome ruma, 125 g vrhnja za šlag, 6 žlica ruma, 200 g pšeničnog brašna, na vrh noža Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Za posipati: 50 g oljuštenih, na prutiće narezanih badema.
Za preljev: 250 g tamne čokolade, 75 g slatkog vrhnja, 25 g maslaca, naribana korica jedne naranče.

1. Za tijesto sitno nasjeckajte čokoladu. 200 g rastopite u loncu na pari pri slaboj vatri stalno miješajući i ostavite da se ohladi. Maslaca ili margarin dobro izradite mikserom s metlicama na najvećoj brzini. Postupno dodavajte šećer, vanilin šećer i sol. Miješajte dok ne dobijete povezanu masu.

2. Umiješajte jaje po jaje (svako jaje miješajte oko pola minute), pa rastopljenu čokoladu, aromu, vrhnje i rum.

3. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, prosijte ih na srednjoj brzini kratko umiješajte u dva navrata. Dodajte preostalih 100 g nasjeckane čokolade.

4. Ulijte tijesto u namašćeni lim (30 x 40) i poravnajte. Stavite lim u pećnicu. Električna pećnica: oko 180 stupnjeva Celzijevih (zagrijana), pećnica na vrući zrak: oko 160 stupnjeva, pećnica na plin: oko stupnja 2-3; vrijeme pečenja: oko 30 minuta.

5. Nakon 15-tak minuta pečenja pospite bademe po kolaču i kolač ispecite do kraja.

6. Lim izvadite na rešetku za kolače. Ostavite da se kolač ohladi.

7. Za preljev razlomite čokoladu na komade te zajedno sa slatkim vrhnjem i maslacem otopite u malom loncu na pari. Umiješajte naribanu narančinu koru. Kolač premažite i ostavite da se preljev stvrdne.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Gastronomija

Plant-based prehrana sve je popularnija i u Hrvatskoj, no mnogima je ona još uvijek nepoznanica i zvuči pomalo – ograničavajuće.

Gastronomija

Ono što je nekad bila hrana „za u polje“, danas su to naši najdraži recepti. Tajna je u tradiciji, jednostavnosti i načinu posluživanje.

Gastronomija

Mediteranska prehrana jedna je od najpopularnijih, a mogli bismo reći i da je više od same prehrane.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.